Finn orkester
UNOF har medlemsorkestre over hele landet, fra strykekvartetter til store symfoniorkestre. Her finner du en oversikt over alle orkestrene.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Stavanger Suzukiforening
Stavanger Suzukiorkester er et strykeorkester for barn, som ble etabler i 2003. Det heter Suzuki fordi den pedagogiske musikkopplæringen orkesterleder Kjersti Aurbakken bruker, følger metoden til den japanske fiolinisten Dr. Suzuki (1898 – 1998). Den kalles morsmålsmetoden og går ut på at barn lærer musikk slik de lærer språket sitt – gjennom å lytte til og etterligne de voksnes språk, lærer barnet å snakke.
Suzukimetoden brukes over hele verden. I Norge finnes det 14 Suzukiorkestre, og Norsk Suzukiforbund er en paraplyorganisasjon for lokale foreninger/ orkestre og lærere i Norge.
Tøyen Orkester
Tøyen Orkester er et unikt fargesprakende orkester som har tett samarbeid Tøyen skole, og Oslo kulturskole.
Under mottoet: "Alle barn har rett til å lære å spille ett instrument", når orkesteret stadig nye høyder, og har blitt en viktig kilde til samhold, vennskap, læring, felleskap og glede i bydel Gamle Oslo.
Orkesteret har sitt utspring fra Tøyen skole sitt musikk og kulturprogram som ble igangsatt av Sissel Larsen og daværende rektor Tor Helgesen i regi av Oslo Kulturskole høsten 2009. Orkesteret ble etablert som et fast ettermiddagstilbud i 2018, og teller ca 23 medlemmer. I tillegg er det nettopp igangsatt aspirant og mellomorkester. Tøyen skole har siden 2009 hatt satsningsområde på musikk og kultur. Alle elever fra 3 - 7 trinn får opplæring i grupper på et orkesterinstrument i de ordinære musikktimene.
Kvartett Saphir
KVARTETT SAPHIR er en ung og ambisiøs kvartett som består av Amanda Noor
Vatn (fiolin/bratsj), Philippe Jayer (fiolin/bratsj), Torje Råbu (fiolin/bratsj) og Iris Kalliovirta (cello).
Kvartetten er 1.prisvinnere fem år på rad i den nasjonale konkurransen
Ungdommens musikkmesterskap. I 2022 og 2023 fikk de 1. pris i Midgardkonkurransen, Kammermusikklassen. De er svært aktive på konsertscener og festivaler og har regelmessig oppdrag for næringslivet, private og offentlige bedrifter. Siden 2019 har de vært med i ung kvartettserie, Oslo Quartet Series’ talentprogram for unge strykekvartetter. Gjennom dette programmet har de spilt konserter blant annet i Operaen, Gamle logen og på Sentralen, og deltatt i en rekke mesterklasser med internasjonale kvartetter, bla. Juilliard Quartet, Belcea Quartet og Brentano Quartet og Vertavokvartetten. De har spilt på festivaler som Brahms på 123, Absolutt Haydn, Vertavos 35 årsfest på Sentralen. De har spilte på Slottet ved utdelingen av Kongens fortjenestemedalje og på Nasjonalteatrets 17.mai-konsert.
I 2019 fikk de gullknappen på TV2 Norske Talenter med et verk av Sjostakovitsj, og gikk videre til finalen. De har spilt ved utdeling av St.Olav i Gamle Festsal og på Redd Barnas fredsprisfest på Nobels Fredssenter som ble sendt på NRK og TV2. I 2020 var kvartetten med i et kvartettsamarbeid ved Chetham School of music i Manchester. Av andre konserter Kvartett Saphir har spilt kan blant annet nevnes egen helaftens konsert ved Sentralens digitale konsertserie i 2020, sommerkonsert på Ramme gård under Aulaserien, de har urfremført Øyvind Matres arrangement på «Ja, vi elsker» - skrevet spesielt for Kvartett Saphir, konserter for Nordstrand huskonserter, konserter i Narvik kulturhus i samarbeid med Musikk i Nordland mfl.(2021). I 2022 har de samarbeidet med Det Norske Jentekor om en urfremføring av Ståle Kleibergs verk «Å høyra til» for strykekvartett og kor i Nidaros Domen og Universitetets Aula. De har også gitt flere konserter på Nordsjø Musikkfest, Horten kammermusikkfest, spilt på utdelingen av Abelprisen i Universitetets aula sendt på NRK, Alf Hurum festkonsert, Gartneriet Bygdøy Kongsgård og Filmproduksjon for TV-skolen, Lillehammer. I desember 2022 inviterte de for første gang til sin egenproduserte konsert «Jul med Saphir» på Sentralen hvor de for færste gang presenterte Saphir XL – et utvidet Saphir i kammerorkesterformat i tillegg til at de inkluderte cembalo, blåsere og sangere.
På Kvartett Saphirs repertoar står blant annet strykekvartetter av Felix Mendelssohn Bartholdy, Dimitri Shostakovitsj, Sergei Prokovieff, W.A.Mozart, Joseph Haydn,Antonin Dvořák, Sulkhan Tsintsadze, Edvard Grieg, Ludwig Van Beethoven, Philip Glass og Arne Nordheim, Ernest Chausson, Ståle Kleiberg, Arnold Shoenberg.
Utøverne er elever ved Barratt Due Unge Talenter og er også dyktige solister og orkesterutøvere. Kvartetten får sin undervisning av Kari Ravnan, cellist i Oslo Filharmonien og professor ved Barratt Due.
Kvartett Saphir:
Amanda Noor Vatn,16 (fiolin/bratsj)
Philippe Jayer,16(fiolin/bratsj)
Torje Råbu,16 (fiolin/bratsj)
Iris Kalliovirta,16 (cello).
Foss Kammerorkester
Foss Kammerorkester består av strykerelevene ved MDD-linjen på Foss Videregående skole i Oslo.
Vi har også ofte med solister som er eksfosselever, som Eivind Ringstad bratsj, Catharina Chen,fiolin,Øyvind Bjorå, fiolin, Bjarne Magnus Jensen, fiolin.Benjamin Lund Tomter ,cello mfl.
7 år på rad har vi vært engasjert av Oslo Kammermusikkfestival med solister over.
Flere konserter ved Festspillene i Bergen. Jevnlige konserter i regi av skolen som Paulus kirke, Sentralen, Oslo Konserthus,
Leder for orkesteret er Marianne Lund, lektor i bratsj/fiolin/direksjon ved skolen i 30 år.
Orkesteret består pr nå av 10-12 fiolinister , 3-4 bratsjister, 4 cellister ,1 kontrabassist.
Marienlyst og Ullevål Småstrykere
Marienlyst og Ullevål Småstrykere ble stiftet 7.mars 2002 og vi feiret 20 års jubileum i 2022. Vi har undervisning i fiolin og cello. Undervisningen inkluderer instrumentopplæring, kjennskap til klassisk musikk gjennom lytting og eget spill, gehørtrening, notelære og musikkteori. Undervisningen organiseres i ukentlige ene- og gruppetimer. I tillegg organiserer vi konserter og seminarer i løpet av året. Undervisningen gjennomføres for tiden på Ullevål og Berg skoler, og vi vurderer Marienlyst skole etter behov. Vi tar i mot elever fra tidlig barneskolealder. Orkesteret er foreldredrevet, og vi har et godt samarbeid med dyktige og engasjerte pedagoger. Besøk oss på Smastrykerne.no for mer informasjon. Du kan også kontakte oss på e-post: styreleder@smastrykerne.no
Suzuki Kammer Orkester
Suzuki kammerorkester (SKO) er en nyetablert organisasjon som en fortsettelse av kammerorkesteret startet av Norsk Suzukiforbund i 2022.
SKO inviterer strykere i alderen 12-19 år fra hele landet til å spille sammen i orkester.
Med 4 helgesamlinger i året i Bergen og Oslo, har vi samlet musikerne for fordypning i orkestermusikk, innøving av nye stykker, konserter og sosialisering i et landsomfattende nettverk.
Østfold Ungdomsorkester
Østfold Ungdomsorkester er et regionsorkester for strykere i alderen 12-19 år i Østfold og omegn.
Vi er et prosjektorkester, og til vanlig har vi 1-3 prosjekter i løpet av et år. Orkesteret har ikke noe fast tilholdssted, men har de siste prosjektene ofte øvd i Sarpsborg, med konserter i Sarpsborg/Fredrikstad.
Det er ingen opptaksprøver for å få være med, og vi har et stort fokus på et godt sosialt miljø, samtidig som vi jobber seriøst med musikken vi spiller.
Vi vil gjerne ha med flere på prosjektene våre, så om du har lyst til å være med så er det bare å ta kontakt, så skal vi sørge for at du får vite om når påmelding til neste prosjekt er!
C# Music
C# Music (lest C Sharp Music, (men også Ciss Music) er en musikkforening hovedsakelig for elever ved Children's International School Sarpsborg (CISS), men er også åpen for andre som skulle være interessert. Foreningen har som mål å vekke og stimulere interesse for musikk hos barn og unge, først og fremst gjennom orkesterspill og prosjekter etter skoletid for strykere, men også potensielt andre prosjekter som kan involvere f.eks. kor og dans.
Aldersgruppen er barn i grunnskolealder, 6 til 16 år.
Studentorkesteret STRYK
STRYK ble etablert i 2017 av musikkglade studenter i Oslo som ønsket en arena for å møte andre strykere og drive med samspill. Siden da har orkesteret vokst i både størrelse og rekkevidde ved inkludering av blåseinstrumenter.
Til vanlig holder STRYK 2 konserter i semesteret, i tillegg til flere sosiale opplegg. Vi holder øvelser hver tirsdag fra 18:30-20:45 på Chateau Neuf. For å være medlem kreves det at du kan spille et instrument og er mellom 18-30 år.
I repertoaret vårt kan det gå fra klassisk musikk til pop, folkemusikk og filmmusikk - kort sagt masse moro og varierte prosjekter! Gjerne ta kontakt om det er noen videre spørsmål.
Sandnes Kulturskole Ung Symfoni
Sandnes kulturskole Ung Symfoni
Sandnes kulturskole Ung Symfoni består av 42 ungdommer i alderen 13 til 19 år. Fast besetning er strykere og fløyter.
Orkesteret er knyttet til Sandnes kulturskole, men er en egen organisasjon med et eget styre valgt blant orkesterets medlemmer og deres foresatte.
Sandnes Ung Symfoni holder jevnlig konserter, enten alene eller i samarbeid med andre. Vi har hatt prosjekter der vi har utvidet orkesteret med blåsere og slagverk til symfonisk besetning. Vi har samarbeidet med andre orkestre, med kor og med solister.
Orkesteret reiser jevnlig på tur til utlandet, og har vært i både Ungarn, Tyskland, Irland, Nederland og Italia.
Fast øvingstid er tirsdager fra 16.30 - 18.30.
Hadsel Strykeorkester
Hadsel Strykeorkester har i dag 13 medlemmer, men har ambisjoner om å vokse. Orkesteret består først og fremst av elever tilknyttet Hadsel kulturskole og er for strykere fra hele Hadsel kommune. Orkesteret har øvelse en gang i uka og prøver å ha 1-2 opptredener hvert halvår. Hadsel strykeorkester ble startet i 2020.Alder fra 8 til 15 år. Instrumenter så langt er cello og fiolin
Sunnmøre ungdomssymfoniorkester
Sunnmøre ungdomssymfoniorkester
Er du 7. klassing eller eldre og har lyst til å spele i symfoniorkester? Då er Sunnmøre ungdomssymfoniorkester rette staden for deg! Fem fredager om hausten og fem fredager om våren møtes nær 50 ungdomar frå heile Sunnmøre til øving frå kl. 17:30-20:00. Vi øver i Amfiet på Øyra skule i Volda. Datoar for øvingane blir fastsett før kvart semester. Om hausten har vi Adventskonsert første helga i desember. Vårkonsert er siste helga i april. Dirigent haust -23 er Magnar Åm.For å vere med i orkesteret må du beherske instrumentet ditt, vere villig til å øve godt på repertoaret mellom øvingane og forplikte deg til å møte på øving og konsert.
Har du lyst til å vite meir?
Kontakt:
Hanne Benedicte Drabløs, Volda kulturskule, hanne.benedicte.drablos@volda.kommune.no mob: 97035396
eller
Hans Robert Bondhus, Ørsta kulturskule, hans.robert.bondhus@orsta.kommune.no mob: 95220459
Vestre Aker Kammerorkester
Vestre Aker Strykeorkester er et av Norges største strykeorkester for barn og ungdom. Elever fra fire til nitten år utvikler musikalitet og musikkglede gjennom samspill, seminarer og konserter.
Orkesteret er et foreldredrevet orkester som tilbyr individuell instrumentalundervisning på fiolin, bratsj, cello og kontrabass på flere av barneskolene i bydel Vestre Aker i Oslo. Alle medlemmer har i tillegg tilbud om ukentlig orkesterøvelse i grupper tilpasset sitt nivå og alder.
Vi samarbeider med Oslo kulturskole og har flinke, profesjonelle pedagoger til alle instrumentgrupper.
Vi tar imot både nybegynnere og mer erfarne barn og unge som ønsker å spilles et strykeinstrument hos oss. Vi har profesjonelle instruktører som er lærere og dirigenter.
Orkesteret arrangerer både seminarer og turer gjennom året, og har også et samarbeid med et tysk skoleorkester i Lübeck for våre eldste medlemmer.
Kammerorkesteret er for våre eldste og mest viderekomne elever.