Finn orkester
UNOF har medlemsorkestre over hele landet, fra strykekvartetter til store symfoniorkestre. Her finner du en oversikt over alle orkestrene.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Bolteløkka skoles strykeorkester
Strykeorkesteret har en lang historie fra 1950 og frem til i dag, med elever fra flere skoler i Oslo, men holder til på Bolteløkka skole. Vi tilbyr både individuell undervisning og orkester. Undervisningen drives av profesjonelle og entusiastiske instruktører og barna får låne instrument av orkesteret. Vi har både elevaftener og konserter og samarbeider med både Bislett guttekor og Bolteløkka jentekor.

Kammerensemblet Barratt Due (KENS)
Kammerensemblet Barratt Due (KENS)
Eleven begynner i Kammerensemblet i sitt 5. spilleår. Normalt er Kammerensemblet for elever i 5., 6. og 7. klasse. Alder: 10-13 år.
KENS er et relativt nytt orkester på Barratt Due, etablert høsten 2016. Orkesteret øver kl. 10.00-12.00 hver lørdag og holder to-tre konserter per semester, de fleste i Oslo kommune. Dirigent er Lina-Marie Årnes. En god del av medlemmene er elever ved Musikk på Majorstuen skole, og lokalt forankret.
I Kammerensemblet arbeider vi mye med å oppdage gleden av å musisere sammen med andre, puste sammen, ha kontakt med hverandre, spille på samme måte, begynne og slutte samtidig, legge merke til de små detaljene og at hver enkelts innsats er avgjørende for hvordan resultatet blir. Vi jobber iherdig hver lørdag og prøvene består av medlemmer i full konsentrasjon i et øyeblikk og fulle av latter i et annet når vi leker og prøver ut nye måter å få fram budskapet i musikken på.
Ny styreleder pr 2024 er Kari Kjos Bårtveit.

Haugaland Ungdomssymfoniorkester
Haugaland ungdomsymfoniorkester (HUSO) består dette året av 24 ungdommer i alderen 13 til 19 år. Fast besetning er strykere.
Orkesteret er knyttet til Haugesund, Karmøy og Tysvær kulturskole, men har et eget styre valgt blant orkesterets medlemmer og deres foresatte.
Dirigent er Bernhard Gismervik, og sammen har han med seg som instruktør (Liv Gismervik).
Fast øvingstid er mandager fra 19.00 - 21.00.
Haugaland ungdomsymfoniorkester er medlem av De unges orkesterforbund.

Marienlyst og Ullevål Småstrykere
Marienlyst og Ullevål Småstrykere ble stiftet 7.mars 2002 og vi feiret 20 års jubileum i 2022. Vi har undervisning i fiolin og cello. Undervisningen inkluderer instrumentopplæring, kjennskap til klassisk musikk gjennom lytting og eget spill, gehørtrening, notelære og musikkteori. Undervisningen organiseres i ukentlige ene- og gruppetimer. I tillegg organiserer vi konserter og seminarer i løpet av året. Undervisningen gjennomføres for tiden på Ullevål og Berg skoler, og vi vurderer Marienlyst skole etter behov. Vi tar i mot elever fra tidlig barneskolealder. Orkesteret er foreldredrevet, og vi har et godt samarbeid med dyktige og engasjerte pedagoger. Besøk oss på Smastrykerne.no for mer informasjon. Du kan også kontakte oss på e-post: styreleder@smastrykerne.no
Oslo East Suzuki Orchestra
Vår Suzuki gruppa ble dannet nylig i mars 2022 etter oppløsning av Gamle Oslo String Orchestra. Nå heter den " Oslo East Suzuki Orchestra " og registrert i enheten registrer og frivillighet registrer under org.nummer 92944 0005 den 30.juni 2022.
Styreleder - Veronika Dokken
Dirigent - Olga Cassidy frem til slutten av 2023, Galina Panayotova fra og med Januar 2024
De fleste deltakere hos oss er barna i alderen 5-10 år, vi er 14 deltagerne nå og planlegger å øke deltakere til 20 barna i løpet av året. De fleste deltakere spiller fiolin, en deltaker spiller cello og en deltaker begynner med kontrabass. Vi vil jobbe å skape mer deltaker som er interessert i å spille viola, cello og kontrabass.

Vestre Aker Lillestryk
Vestre Aker Strykeorkester er et av Norges største strykeorkester for barn og ungdom. Elever fra fire til nitten år utvikler musikalitet og musikkglede gjennom samspill, seminarer og konserter.
Orkesteret er et foreldredrevet orkester som tilbyr individuell instrumentalundervisning på fiolin, bratsj, cello og kontrabass på flere av barneskolene i bydel Vestre Aker i Oslo. Alle medlemmer har i tillegg tilbud om ukentlig orkesterøvelse i grupper tilpasset sitt nivå og alder.
Vi samarbeider med Oslo kulturskole og har flinke, profesjonelle pedagoger til alle instrumentgrupper.
Vi tar imot både nybegynnere og mer erfarne barn og unge som ønsker å spilles et strykeinstrument hos oss. Vi har profesjonelle instruktører som er lærere og dirigenter.
Orkesteret arrangerer både seminarer og turer gjennom året, og har også et samarbeid med et tysk skoleorkester i Lübeck for våre eldste medlemmer.
Lillestryk er vårt aspirantorkester.

Barratt Due Unge Blåsere
Barratt Due Unge Blåsere er et blåseorkester med talentfulle unge musikere i alderen 12-20 år, og består av tre ensembler. Treblåsensemblet er ledet av Catherine Berg, mens Messingensemblet har Rune Brodahl som dirigent og Kammerakademiet ledes av David Strunck. Randi Krogvold Lundqvist er kunstnerisk leder for blåserne i Barratt Due Unge Blåsere, og var initiativtaker da orkesteret ble stiftet i 2017. Blåserensemblene spiller mange konserter hvert semester, de fleste i Oslo kommune. I 2023 har de hatt besøk av en gruppe blåsere fra Chetham's School of Music, med turne til Manchester påfølgende måned. Dette er et årlig samarbeid som har vart gjennom flere år, kun avbrutt av koronanedstengningen i 2020/21.
Orkesteret har ca. 30 medlemmer, i tillegg til lærere og styre. De deltar årlig på symfonisk samarbeid med Juniororkesteret Barratt Due og NMHs unge musikere i BARDUS, og med Høyskolen Barratt Due samarbeider Unge Blåsere om festivalene Høststorm og Vårblås, der de er med på øvelser, mesterklasser og konserter. I tillegg gir orkesteret konserter med kammermusikk i blåsegrupper og med solister sammen med pianist. Barratt Due Unge Blåsere har i sin korte tid som orkester hatt turneer til både København og Berlin med mesterklasser og samarbeid, samt egne konserter. Flere ganger har også filharmonikere fra Berlinerfilharmonien og andre store orkestre vært invitert som instruktører her i Oslo. De øver i lokalene til Barratt Due musikkinstiutt i helger. Til jul deltar blåserne alltid på den store julekonserten til Barratt Due musikkinstitutt i Oslo Domkirke med flere numre og to konserter. I koronatiden spilte de også under seremoniene til mange humanistiske konfirmasjoner med restriksjoner i Oslo Rådhus.
Styreleder i Barratt Due Unge Blåsere fra 2025 er Jon Håvard Sommernes

Grefsen Skoles Strykeorkester
Grefsen skoles strykeorkester (GSS) er et nabolagsorkester som rekrutterer medlemmer hovedsakelig fra Grefsen skole. Vi er opptatt av inkludering, musikkglede og musikalsk kvalitet i alt vi gjør. Orkesteret samarbeider med Grefsen skoles juniorstrykere (GSJS) og Engebråten ungdomsstrykere (EUS) for å skape et musikalsk læringsforløp for barn og ungdom mellom 5 til 18 år.

Sandnes Kulturskole Unge Strykere
Sandnes kulturskole Unge Strykere
Sandnes kulturskole Unge Strykere består av ca. 45 unge musikanter i alderen 10 til 14 år.
Orkesteret er knyttet til Sandnes kulturskole, men er en egen organisasjon med eget styre valgt blant orkesterets medlemmer og deres foresatte.
I Unge Strykere legges det vekt på at medlemmene skal bli kjent med et allsidig repertoar, med musikk av ulike genre. Det sosiale er også viktig, og det arrangeres jevnlig konserter, seminarer og turer.
Fast øvingstid er torsdager kl. 18.00 - 20.00.
ROMUS Kammerorkester
ROMUS står for Romerike Unge Strykere og er et strykeorkester med ungdom fra hele Romerike. Målet er å være distriktets "flaggskip" for talentfulle og dyktige strykere i alderen 13-20 år. Orkesteret er prosjektbasert og møtes ca. 1 gang i måneden,- ofte med øvelse både fredag og lørdag, eller lørdag og søndag. Orkesteret ledes av Sophia Hugo Cabo og Ingjerd Rudsar Forbord.

Stavanger Suzukiforening
Stavanger Suzukiorkester er et strykeorkester for barn, som ble etabler i 2003. Det heter Suzuki fordi den pedagogiske musikkopplæringen orkesterleder Kjersti Aurbakken bruker, følger metoden til den japanske fiolinisten Dr. Suzuki (1898 – 1998). Den kalles morsmålsmetoden og går ut på at barn lærer musikk slik de lærer språket sitt – gjennom å lytte til og etterligne de voksnes språk, lærer barnet å snakke.
Suzukimetoden brukes over hele verden. I Norge finnes det 14 Suzukiorkestre, og Norsk Suzukiforbund er en paraplyorganisasjon for lokale foreninger/ orkestre og lærere i Norge.