Finn orkester
UNOF har medlemsorkestre over hele landet, fra strykekvartetter til store symfoniorkestre. Her finner du en oversikt over alle orkestrene.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Byåsen Skoleorkester
Byåsen skoleorkester ble stiftet i 1978 og er et av de fire strykeorkestrene for barn og
unge i Trondheim. Vi består av tre orkester: Aspirantorkesteret, hovedorkesteret og
kammerorkesteret. Vi ønsker barn i alle aldre velkommen. Foreldre og besteforeldre
er også velkomne til å spille.
Vi har i alle år holdt hus på Byåsen Skole, men rekrutterer medlemmer fra hele
Byåsen bydel. I tråd med strykeropplæringen ved TKK der foreldre lærer å spille
sammen med sine barn, er både voksne og barn medlemmer hos oss, og deltar på
samme premisser.
Vi har mange og varierte aktiviteter. Vi spiller konserter på de lokale skolene, i lokale
kirker og samarbeider jevnlig med andre aktører om større produksjoner. Vi har også
orkesterturer, med variasjon mellom turer innenlands og utenlands. Gjennom våre
aktiviteter får barna trening i å spille i orkester, blir kjent med mye forskjellig repertoar
og noen får også være solister. Orkesteret er en sosial møteplass for unge strykere,
og vi ønsker å inspirere og utvikle våre medlemmer ved musikalske og sosiale
begivenheter.
Dirigent for hovedorkesteret er Marit Laugen, og Synne Fersum dirigerer
aspirantorkesteret og kammerorkesteret.
Oslo East Suzuki Orchestra
Vår Suzuki gruppa ble dannet nylig i mars 2022 etter oppløsning av Gamle Oslo String Orchestra. Nå heter den " Oslo East Suzuki Orchestra " og registrert i enheten registrer og frivillighet registrer under org.nummer 92944 0005 den 30.juni 2022.
Styreleder - Veronika Dokken
Dirigent - Olga Cassidy frem til slutten av 2023, Galina Panayotova fra og med Januar 2024
De fleste deltakere hos oss er barna i alderen 5-10 år, vi er 14 deltagerne nå og planlegger å øke deltakere til 20 barna i løpet av året. De fleste deltakere spiller fiolin, en deltaker spiller cello og en deltaker begynner med kontrabass. Vi vil jobbe å skape mer deltaker som er interessert i å spille viola, cello og kontrabass.

Sagene strykeorkester
Sagene Strykeorkester er et foreldredrevet orkestertilbud til barn og ungdom i bydel Sagene og andre bydeler i Oslo. Vi har elever fra alle barne- og ungdomsskolene i bydelen og er dermed et godt og sosialt samlingspunkt for de unge på Sagene. Vi har både aspirant- og hovedorkester, og opptrer på en rekke ulike arrangementer gjennom året. Orkesteret øver på Nordpolen skole på onsdag ettermiddag og har undervisning for enkeltelever på mandag, onsdag og torsdag. Medlemmene får leie instrument i riktig størrelse, og får undervisning av profesjonelle lærere fra Oslo kulturskole.

Musikk på Majorstuen skole Symfoni
Musikk på Majorstuen Symfoni (M@M Symfoni) består av 150 elever som er blåsere, strykere, sangere og pianister ved Musikk på Majorstuen skole.
M@M Symfoni søker sponsorer om støtte til aktiviteter utenom den faste undervisningen som betales av Oslo kommune og gis av lærere ved Barratt Due musikkinstitutt.
Støtten fra UNOF og sponsorer bidrar til merverdi for ordinære klasser ved Majorstuen skole gjennom felles prosjekter, arrangering av musikk, ekstra undervisning, leie av lokaler til øvelser og konsert.
Hver høst bidrar M@M Symfoni til stort prosjekt i Oslo konserthus med alle musikklassene og ordinære klasser på 5. og 6. trinn ved Majorstuen skole. Hver vår bidrar M@M Symfoni til prosjekt for 1.-7. trinn med ordinære klasser på 5. trinn.
Styreleder er Pål Risa Zachariassen.

C# Music
C# Music (lest C Sharp Music, (men også Ciss Music) er en musikkforening hovedsakelig for elever ved Children's International School Sarpsborg (CISS), men er også åpen for andre som skulle være interessert. Foreningen har som mål å vekke og stimulere interesse for musikk hos barn og unge, først og fremst gjennom orkesterspill og prosjekter etter skoletid for strykere, men også potensielt andre prosjekter som kan involvere f.eks. kor og dans.
Aldersgruppen er barn i grunnskolealder, 6 til 16 år.

Bolteløkka skoles strykeorkester
Strykeorkesteret har en lang historie fra 1950 og frem til i dag, med elever fra flere skoler i Oslo, men holder til på Bolteløkka skole. Vi tilbyr både individuell undervisning og orkester. Undervisningen drives av profesjonelle og entusiastiske instruktører og barna får låne instrument av orkesteret. Vi har både elevaftener og konserter og samarbeider med både Bislett guttekor og Bolteløkka jentekor.

Buskerud Ungdomsstrykeorkester
BUSO (Buskerud Ungdomsstrykeorkester) er et regionsorkester for barn/ungdom som spiller strykeinstrumenter i Viken, Buskerud i alderen 11-18 år.
Vi ønsker oss flere medlemmer. Spiller du et strykeinstrument og vil spille i orkester, er du hjertelig velkommen til å spille sammen med oss. Ta kontakt med dirigent Dag Øystein Berger på tlf. 90697817 eller e-post: dagob@lifi.no

Obotigrene og fagott-tigrene
Obotigrene og Fagott-tigrene er et dobbelt rørblad-orkester, og en satsningsgruppe som startet opp med elever fra Kristiansand Kulturskole. Vi jobber for å få opp antall oboister og fagottister på Sørlandet, og for å inspirere andre norske og utenlandske musikkskoler til å gjøre det samme.
Her starter barna å spille når de er kun ca 7-8 år gamle, mens andre oboister starter ca 13 år gamle. Barna starter å spille på spesialbygde barne-instrumenter som er svarte og gul-stripete barneoboer, som tigre. Vi kobler utrydningsfaren til tigrene til vår egen eksistens som en sjelden art innenfor "instrument-faunaen".

Vestre Aker Kammerorkester
Vestre Aker Strykeorkester er et av Norges største strykeorkester for barn og ungdom. Elever fra fire til nitten år utvikler musikalitet og musikkglede gjennom samspill, seminarer og konserter.
Orkesteret er et foreldredrevet orkester som tilbyr individuell instrumentalundervisning på fiolin, bratsj, cello og kontrabass på flere av barneskolene i bydel Vestre Aker i Oslo. Alle medlemmer har i tillegg tilbud om ukentlig orkesterøvelse i grupper tilpasset sitt nivå og alder.
Vi samarbeider med Oslo kulturskole og har flinke, profesjonelle pedagoger til alle instrumentgrupper.
Vi tar imot både nybegynnere og mer erfarne barn og unge som ønsker å spilles et strykeinstrument hos oss. Vi har profesjonelle instruktører som er lærere og dirigenter.
Orkesteret arrangerer både seminarer og turer gjennom året, og har også et samarbeid med et tysk skoleorkester i Lübeck for våre eldste medlemmer.
Kammerorkesteret er for våre eldste og mest viderekomne elever.

Sandnes Kulturskole Aspirantorkester
Byens kuleste Aspirantorkester består av 44 unge musikanter fra 7 til 12 år, og preges av stor spilleglede og godt sosialt samhold.
Orkesteret er tilknyttet Sandnes kulturskole, men har eget styre valgt blant orkesterets foresatte.
Fast øvingstid er torsdager 1630-1750, og dirigent er Malgorzata Ofstad, sammen med instruktørene Sindre Lyslo (fiolin), Petro Sokach (cello), Anja Felbab (piano) og Kari Eide (assistent).

Kammerensemblet Barratt Due (KENS)
Kammerensemblet Barratt Due (KENS)
Eleven begynner i Kammerensemblet i sitt 5. spilleår. Normalt er Kammerensemblet for elever i 5., 6. og 7. klasse. Alder: 10-13 år.
KENS er et relativt nytt orkester på Barratt Due, etablert høsten 2016. Orkesteret øver kl. 10.00-12.00 hver lørdag og holder to-tre konserter per semester, de fleste i Oslo kommune. Dirigent er Lina-Marie Årnes. En god del av medlemmene er elever ved Musikk på Majorstuen skole, og lokalt forankret.
I Kammerensemblet arbeider vi mye med å oppdage gleden av å musisere sammen med andre, puste sammen, ha kontakt med hverandre, spille på samme måte, begynne og slutte samtidig, legge merke til de små detaljene og at hver enkelts innsats er avgjørende for hvordan resultatet blir. Vi jobber iherdig hver lørdag og prøvene består av medlemmer i full konsentrasjon i et øyeblikk og fulle av latter i et annet når vi leker og prøver ut nye måter å få fram budskapet i musikken på.
Ny styreleder pr 2024 er Kari Kjos Bårtveit.

Juniororkesteret Barratt Due
Juniororkesteret Barratt Due er et kammerorkester for strykertalenter i alderen 13-19 år fra hele Norge. Prøvespill er tidlig i vårsemesteret for oppstart i høstsemesteret. Våre medlemmer går som regel på en vgs med musikklinje, og en del av musikerne følger talent-tilbudet på Edvard Munch videregående i Oslo.
Juniororkesteret Barratt Due ble grunnlagt av kunstnerisk leder Soon-Mi Chung Barratt-Due i 1985 og har siden blitt ledet av henne (1985-1993 og 2006-dd) og Alf Richard Kraggerud (1993-2006). I pakt med Barratt Due musikkinstitutts pedagogiske idé om at ensemblespillet er selve kjernen i dannelsen av unge musikere, har Juniororkesteret helt siden starten vært en viktig del av aktivitetene ved Unge Talenter-avdelingen. Samtlige i Juniororkesteret spiller kammermusikk jevnlig og er deltagere i minst én fast kammergruppe i orkesterets regi. Noen av disse kammergruppene er prisbelønte og har spilt sammen lenge. Professor Soon-Mi Chung Barratt-Due legger vekt på god teknikk, perfekt klang hos den enkelte musiker og en dynamisk fremføring hos orkesteret som helhet, og har en unik erfaring som hun deler med orkesterets medlemmer under sine spennende øvelser i Kammersalen.
Styreleder for Juniororkesteret Barratt Due fra 2023 er Elisabeth Vatn.
Blant orkesterets tidligere medlemmer finner vi en lang rekke musikere som i dag har framskutte posisjoner innen norsk og internasjonalt musikkliv.
Orkesteret har gjennom sin utstrakte turnévirksomhet besøkt både store byer i Norge og i Europa, og de var i 2015 på en lang turne i Korea, dirigentens hjemland.De har et rikt samarbeid om kammermusikk med Chetham's School of Music med årlige besøk og gjenbesøk i Oslo og Manchester. Juniororkesteret Barratt Due har flere utgivelser på CD bak seg, blant annet med verker som er spesielt tilegnet Barratt Dues Juniororkester. I 2022/2023 urfremførte de til Olav Anton Thommesen-jubileet han nyskrevne orkesterverk LIVSKRAFT, i to deler. (Siste del har urfremføing 6. september 2023). Juniororkesteret har også spilt på Mestermøter på Nasjonalmuseet, gjestet Trondheim og Stavanger i 2022 og deltatt på symfoniske prosjekter gjennom Bardus, sammen med andre musikere fra Barratt Due Unge Blåsere, Juniorensemblet Barratt Due og Norges Musikkhøgskole. De deltar også jevnlig på Oslo Kammermusikkfestival.

Marienlyst og Ullevål Småstrykere
Marienlyst og Ullevål Småstrykere ble stiftet 7.mars 2002 og vi feiret 20 års jubileum i 2022. Vi har undervisning i fiolin og cello. Undervisningen inkluderer instrumentopplæring, kjennskap til klassisk musikk gjennom lytting og eget spill, gehørtrening, notelære og musikkteori. Undervisningen organiseres i ukentlige ene- og gruppetimer. I tillegg organiserer vi konserter og seminarer i løpet av året. Undervisningen gjennomføres for tiden på Ullevål og Berg skoler, og vi vurderer Marienlyst skole etter behov. Vi tar i mot elever fra tidlig barneskolealder. Orkesteret er foreldredrevet, og vi har et godt samarbeid med dyktige og engasjerte pedagoger. Besøk oss på Smastrykerne.no for mer informasjon. Du kan også kontakte oss på e-post: styreleder@smastrykerne.no
Suzuki Kammerorkester
Suzuki kammerorkester (SKO) er en nyetablert organisasjon som en fortsettelse av kammerorkesteret startet av Norsk Suzukiforbund i 2022.
SKO inviterer strykere i alderen 12-19 år fra hele landet til å spille sammen i orkester.
Med 4 helgesamlinger i året i Bergen og Oslo, har vi samlet musikerne for fordypning i orkestermusikk, innøving av nye stykker, konserter og sosialisering i et landsomfattende nettverk.
Engebråten Ungdomsstrykere
Engebråten Ungdomsstrykere (EUS) er et foreldredrevet orkester med cirka 28 musikere i alderen 13 til 18 år. Orkesterets formål er å stimulere barns interesse for musikk gjennom samspill. EUS øver to timer i uken hele skoleåret på Engebråten skole i Oslo, og er åpent for alle som ønsker å bli med. De fleste medlemmene har sitt musikalske opphav i Kjelsås, Grefsen og Disen skoles strykeorkestere. EUS dirigeres av Bård Bosrup fra Oslo Kulturskole.

Sandnes Kulturskole Unge Strykere
Sandnes kulturskole Unge Strykere
Sandnes kulturskole Unge Strykere består av ca. 45 unge musikanter i alderen 10 til 14 år.
Orkesteret er knyttet til Sandnes kulturskole, men er en egen organisasjon med eget styre valgt blant orkesterets medlemmer og deres foresatte.
I Unge Strykere legges det vekt på at medlemmene skal bli kjent med et allsidig repertoar, med musikk av ulike genre. Det sosiale er også viktig, og det arrangeres jevnlig konserter, seminarer og turer.
Fast øvingstid er torsdager kl. 18.00 - 20.00.