Finn orkester
UNOF har medlemsorkestre over hele landet, fra strykekvartetter til store symfoniorkestre. Her finner du en oversikt over alle orkestrene.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Den vietnamesiske musikkgruppen
Gruppens målsetting:
1. Å bevare og fremme den tradisjonelle vietnamesiske musikken gjennom konserter, workshops og opplæringsprogrammer. Dette gir nordmenn muligheten til å dykke inn i vår musikalske arv og forstå skjønnheten i våre tradisjoner.
2. Å samarbeide tett med foreldre og voksne for å styrke båndene mellom generasjonene. Dette inkluderer formelle seminarer om familieverdier og uformelle sosiale arrangementer. Ved å skape sterke familiebånd, bidrar vi til å opprettholde vår kulturarv og verdier.
3. Å engasjere barn og unge til å delta aktivt i samfunnet gjennom frivillig arbeid. Dette ikke bare skaper et inkluderende lokalsamfunn, men gir også unge mennesker muligheten til å lære verdifulle ferdigheter og verdier som de kan ta med seg videre i livet.
Askøy unge strykere
Askøy Unge Strykere er et barne- og ungdomsorkester med base på Askøy. Vi øver på tirsdager på Kleppestø kulturskole. Orkesteret er et sosialt og inkluderende "bredde" orkester uten opptakskrav for alle fra barneskolen til videregående som spiller et strykeinstrument. Vi spiller et variert repertoar med klassisk musikk fra Bach og Vivaldi til Sjostakovitsj, filmmusikk og julemusikk.
Orkesteret er for tiden nivådelt i to grupper:
- Juniororkester
- Camerata
Kvartett Saphir
KVARTETT SAPHIR er en ung og ambisiøs kvartett som består av Amanda Noor
Vatn (fiolin/bratsj), Philippe Jayer (fiolin/bratsj), Torje Råbu (fiolin/bratsj) og Iris Kalliovirta (cello).
Kvartetten er 1.prisvinnere fem år på rad i den nasjonale konkurransen
Ungdommens musikkmesterskap. I 2022 og 2023 fikk de 1. pris i Midgardkonkurransen, Kammermusikklassen. De er svært aktive på konsertscener og festivaler og har regelmessig oppdrag for næringslivet, private og offentlige bedrifter. Siden 2019 har de vært med i ung kvartettserie, Oslo Quartet Series’ talentprogram for unge strykekvartetter. Gjennom dette programmet har de spilt konserter blant annet i Operaen, Gamle logen og på Sentralen, og deltatt i en rekke mesterklasser med internasjonale kvartetter, bla. Juilliard Quartet, Belcea Quartet og Brentano Quartet og Vertavokvartetten. De har spilt på festivaler som Brahms på 123, Absolutt Haydn, Vertavos 35 årsfest på Sentralen. De har spilte på Slottet ved utdelingen av Kongens fortjenestemedalje og på Nasjonalteatrets 17.mai-konsert.
I 2019 fikk de gullknappen på TV2 Norske Talenter med et verk av Sjostakovitsj, og gikk videre til finalen. De har spilt ved utdeling av St.Olav i Gamle Festsal og på Redd Barnas fredsprisfest på Nobels Fredssenter som ble sendt på NRK og TV2. I 2020 var kvartetten med i et kvartettsamarbeid ved Chetham School of music i Manchester. Av andre konserter Kvartett Saphir har spilt kan blant annet nevnes egen helaftens konsert ved Sentralens digitale konsertserie i 2020, sommerkonsert på Ramme gård under Aulaserien, de har urfremført Øyvind Matres arrangement på «Ja, vi elsker» - skrevet spesielt for Kvartett Saphir, konserter for Nordstrand huskonserter, konserter i Narvik kulturhus i samarbeid med Musikk i Nordland mfl.(2021). I 2022 har de samarbeidet med Det Norske Jentekor om en urfremføring av Ståle Kleibergs verk «Å høyra til» for strykekvartett og kor i Nidaros Domen og Universitetets Aula. De har også gitt flere konserter på Nordsjø Musikkfest, Horten kammermusikkfest, spilt på utdelingen av Abelprisen i Universitetets aula sendt på NRK, Alf Hurum festkonsert, Gartneriet Bygdøy Kongsgård og Filmproduksjon for TV-skolen, Lillehammer. I desember 2022 inviterte de for første gang til sin egenproduserte konsert «Jul med Saphir» på Sentralen hvor de for færste gang presenterte Saphir XL – et utvidet Saphir i kammerorkesterformat i tillegg til at de inkluderte cembalo, blåsere og sangere.
På Kvartett Saphirs repertoar står blant annet strykekvartetter av Felix Mendelssohn Bartholdy, Dimitri Shostakovitsj, Sergei Prokovieff, W.A.Mozart, Joseph Haydn,Antonin Dvořák, Sulkhan Tsintsadze, Edvard Grieg, Ludwig Van Beethoven, Philip Glass og Arne Nordheim, Ernest Chausson, Ståle Kleiberg, Arnold Shoenberg.
Utøverne er elever ved Barratt Due Unge Talenter og er også dyktige solister og orkesterutøvere. Kvartetten får sin undervisning av Kari Ravnan, cellist i Oslo Filharmonien og professor ved Barratt Due.
Kvartett Saphir:
Amanda Noor Vatn,16 (fiolin/bratsj)
Philippe Jayer,16(fiolin/bratsj)
Torje Råbu,16 (fiolin/bratsj)
Iris Kalliovirta,16 (cello).
Indre Strøk Strykeorkester
formann: Pascal Brügger-Synnes, tlf 96507314, e-post: pasbrusyn@gmail.com
kasserer :Olaug Strand Brunstad tlf. 70142803 , 92608707, e-post: hjbf@online.no
Styremedlem: Cornelia Alvestad, telf 97466112, e-post cornelia.alvestad@gmail.com
Styremedlem: Vigdis Paulsen Myklebust, telf 97095033, e-post vigdismyklebust@hotmail.com
Disen Strykeorkester
Disen Strings (Disen Strykeorkester) er strykeorkesteret på Disen skole. Vi tilbyr elevene undervisning på fiolin, bratsj og cello i øvingslokaler på Disen skole. Orkesteret har som mål å skape musikkglede gjennom samspill, individuell utvikling og mestringsfølelse. Disen Strings er et aktivt orkester, og vi har flere konserter og seminarer i løpet av året. Repertoaret er variert, og vi spiller både folkemusikk, klassisk musikk og filmmusikk. I tillegg til det musikalske er vi opptatt av det sosiale og at elevene bygger relasjoner på tvers av aldersgrupper. Vi har også samarbeid med de andre orkestrene i bydelen.
Orkesteret er delt i underorkestre etter hovedsakelig alder:
• Småstryk
• Aspirantorkester
• Hovedorkester
Du finner mer informasjon på www.disenstrings.no.
Byåsen Skoleorkester
Byåsen skoleorkester ble stiftet i 1978 og er et av de fire strykeorkestrene for barn og
unge i Trondheim. Vi består av tre orkester: Aspirantorkesteret, hovedorkesteret og
kammerorkesteret. Vi ønsker barn i alle aldre velkommen. Foreldre og besteforeldre
er også velkomne til å spille.
Vi har i alle år holdt hus på Byåsen Skole, men rekrutterer medlemmer fra hele
Byåsen bydel. I tråd med strykeropplæringen ved TKK der foreldre lærer å spille
sammen med sine barn, er både voksne og barn medlemmer hos oss, og deltar på
samme premisser.
Vi har mange og varierte aktiviteter. Vi spiller konserter på de lokale skolene, i lokale
kirker og samarbeider jevnlig med andre aktører om større produksjoner. Vi har også
orkesterturer, med variasjon mellom turer innenlands og utenlands. Gjennom våre
aktiviteter får barna trening i å spille i orkester, blir kjent med mye forskjellig repertoar
og noen får også være solister. Orkesteret er en sosial møteplass for unge strykere,
og vi ønsker å inspirere og utvikle våre medlemmer ved musikalske og sosiale
begivenheter.
Dirigent for hovedorkesteret er Marit Laugen, og Synne Fersum dirigerer
aspirantorkesteret og kammerorkesteret.
Vestnorsk Ungdomssymfoniorkester
Vestnorsk ungdomssymfoniorkester, VENUS, er et fullt symfoniorkester som ble startet våren 2009. Det er UNOF Vestland sitt kretsorkester. Aldersgrensen er veiledende mellom 12 og 19 år.
Gjennom samlinger, konserter og utfordrende repertoar får medlemmene mulighet til personlig musikalsk utvikling. De får innføring i symfonisk musikk og musikktradisjon. VENUS er et naturlig bindeledd mellom de lokale orkestrene/korpsene og Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester (BFUng) og rekrutterer de mest ambisiøse ungdommene som har lyst til å utvikle seg i symfoniorkester. Samtidig er VENUS en sosial møteplass for de lokale orkestrene og Sommerskolen på Halsnøy.
Orkesteret har fire helgesamlinger i året, hovedsakelig i Bergensområdet. Man møtes på fredagen og spiller hele helgen.
Sagene strykeorkester
Sagene Strykeorkester er et foreldredrevet orkestertilbud til barn og ungdom i bydel Sagene og andre bydeler i Oslo. Vi har elever fra alle barne- og ungdomsskolene i bydelen og er dermed et godt og sosialt samlingspunkt for de unge på Sagene. Vi har både aspirant- og hovedorkester, og opptrer på en rekke ulike arrangementer gjennom året. Orkesteret øver på Nordpolen skole på onsdag ettermiddag og har undervisning for enkeltelever på mandag, onsdag og torsdag. Medlemmene får leie instrument i riktig størrelse, og får undervisning av profesjonelle lærere fra Oslo kulturskole.
Bolteløkka skoles strykeorkester
Strykeorkesteret har en lang historie fra 1950 og frem til i dag, med elever fra flere skoler i Oslo, men holder til på Bolteløkka skole. Vi tilbyr både individuell undervisning og orkester. Undervisningen drives av profesjonelle og entusiastiske instruktører og barna får låne instrument av orkesteret. Vi har både elevaftener og konserter og samarbeider med både Bislett guttekor og Bolteløkka jentekor.
Oslo East Suzuki Orchestra
Vår Suzuki gruppa ble dannet nylig i mars 2022 etter oppløsning av Gamle Oslo String Orchestra. Nå heter den " Oslo East Suzuki Orchestra " og registrert i enheten registrer og frivillighet registrer under org.nummer 92944 0005 den 30.juni 2022.
Styreleder - Veronika Dokken
Dirigent - Olga Cassidy frem til slutten av 2023, Galina Panayotova fra og med Januar 2024
De fleste deltakere hos oss er barna i alderen 5-10 år, vi er 14 deltagerne nå og planlegger å øke deltakere til 20 barna i løpet av året. De fleste deltakere spiller fiolin, en deltaker spiller cello og en deltaker begynner med kontrabass. Vi vil jobbe å skape mer deltaker som er interessert i å spille viola, cello og kontrabass.
Sunnmøre ungdomssymfoniorkester
Sunnmøre ungdomssymfoniorkester
Er du 7. klassing eller eldre og har lyst til å spele i symfoniorkester? Då er Sunnmøre ungdomssymfoniorkester rette staden for deg! Fem fredager om hausten og fem fredager om våren møtes nær 50 ungdomar frå heile Sunnmøre til øving frå kl. 17:30-20:00. Vi øver i Amfiet på Øyra skule i Volda. Datoar for øvingane blir fastsett før kvart semester. Om hausten har vi Adventskonsert første helga i desember. Vårkonsert er siste helga i april. Dirigent haust -23 er Magnar Åm.For å vere med i orkesteret må du beherske instrumentet ditt, vere villig til å øve godt på repertoaret mellom øvingane og forplikte deg til å møte på øving og konsert.
Har du lyst til å vite meir?
Kontakt:
Hanne Benedicte Drabløs, Volda kulturskule, hanne.benedicte.drablos@volda.kommune.no mob: 97035396
eller
Hans Robert Bondhus, Ørsta kulturskule, hans.robert.bondhus@orsta.kommune.no mob: 95220459
Juniororkesteret Barratt Due
Juniororkesteret Barratt Due er et kammerorkester for strykertalenter i alderen 13-19 år fra hele Norge. Prøvespill er tidlig i vårsemesteret for oppstart i høstsemesteret. Våre medlemmer går som regel på en vgs med musikklinje, og en del av musikerne følger talent-tilbudet på Edvard Munch videregående i Oslo.
Juniororkesteret Barratt Due ble grunnlagt av kunstnerisk leder Soon-Mi Chung Barratt-Due i 1985 og har siden blitt ledet av henne (1985-1993 og 2006-dd) og Alf Richard Kraggerud (1993-2006). I pakt med Barratt Due musikkinstitutts pedagogiske idé om at ensemblespillet er selve kjernen i dannelsen av unge musikere, har Juniororkesteret helt siden starten vært en viktig del av aktivitetene ved Unge Talenter-avdelingen. Samtlige i Juniororkesteret spiller kammermusikk jevnlig og er deltagere i minst én fast kammergruppe i orkesterets regi. Noen av disse kammergruppene er prisbelønte og har spilt sammen lenge. Professor Soon-Mi Chung Barratt-Due legger vekt på god teknikk, perfekt klang hos den enkelte musiker og en dynamisk fremføring hos orkesteret som helhet, og har en unik erfaring som hun deler med orkesterets medlemmer under sine spennende øvelser i Kammersalen.
Styreleder for Juniororkesteret Barratt Due fra 2023 er Elisabeth Vatn.
Blant orkesterets tidligere medlemmer finner vi en lang rekke musikere som i dag har framskutte posisjoner innen norsk og internasjonalt musikkliv.
Orkesteret har gjennom sin utstrakte turnévirksomhet besøkt både store byer i Norge og i Europa, og de var i 2015 på en lang turne i Korea, dirigentens hjemland.De har et rikt samarbeid om kammermusikk med Chetham's School of Music med årlige besøk og gjenbesøk i Oslo og Manchester. Juniororkesteret Barratt Due har flere utgivelser på CD bak seg, blant annet med verker som er spesielt tilegnet Barratt Dues Juniororkester. I 2022/2023 urfremførte de til Olav Anton Thommesen-jubileet han nyskrevne orkesterverk LIVSKRAFT, i to deler. (Siste del har urfremføing 6. september 2023). Juniororkesteret har også spilt på Mestermøter på Nasjonalmuseet, gjestet Trondheim og Stavanger i 2022 og deltatt på symfoniske prosjekter gjennom Bardus, sammen med andre musikere fra Barratt Due Unge Blåsere, Juniorensemblet Barratt Due og Norges Musikkhøgskole. De deltar også jevnlig på Oslo Kammermusikkfestival.
Tøyen Orkester
Tøyen Orkester er et unikt fargesprakende orkester som har tett samarbeid Tøyen skole, og Oslo kulturskole.
Under mottoet: "Alle barn har rett til å lære å spille ett instrument", når orkesteret stadig nye høyder, og har blitt en viktig kilde til samhold, vennskap, læring, felleskap og glede i bydel Gamle Oslo.
Orkesteret har sitt utspring fra Tøyen skole sitt musikk og kulturprogram som ble igangsatt av Sissel Larsen og daværende rektor Tor Helgesen i regi av Oslo Kulturskole høsten 2009. Orkesteret ble etablert som et fast ettermiddagstilbud i 2018, og teller ca 23 medlemmer. I tillegg er det nettopp igangsatt aspirant og mellomorkester. Tøyen skole har siden 2009 hatt satsningsområde på musikk og kultur. Alle elever fra 3 - 7 trinn får opplæring i grupper på et orkesterinstrument i de ordinære musikktimene.
Sandnes Kulturskole Ung Symfoni
Sandnes kulturskole Ung Symfoni
Sandnes kulturskole Ung Symfoni består av 48 ungdommer i alderen 13 til 19 år. Fast besetning er strykere og fløyter.
Orkesteret er knyttet til Sandnes kulturskole, men er en egen organisasjon med et eget styre valgt blant orkesterets medlemmer og deres foresatte.
Sandnes Ung Symfoni holder jevnlig konserter, enten alene eller i samarbeid med andre. Vi har hatt prosjekter der vi har utvidet orkesteret med blåsere og slagverk til symfonisk besetning. Vi har samarbeidet med andre orkestre, med kor og med solister.
Orkesteret reiser jevnlig på tur til utlandet, og har vært i både Ungarn, Tyskland, Irland, Nederland og Italia.
Fast øvingstid er tirsdager fra 16.30 - 18.30.