Finn orkester
UNOF har medlemsorkestre over hele landet, fra strykekvartetter til store symfoniorkestre. Her finner du en oversikt over alle orkestrene.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Engebråten Ungdomsstrykere
Engebråten Ungdomsstrykere (EUS) er et foreldredrevet orkester med cirka 28 musikere i alderen 13 til 18 år. Orkesterets formål er å stimulere barns interesse for musikk gjennom samspill. EUS øver to timer i uken hele skoleåret på Engebråten skole i Oslo, og er åpent for alle som ønsker å bli med. De fleste medlemmene har sitt musikalske opphav i Kjelsås, Grefsen og Disen skoles strykeorkestere. EUS dirigeres av Bård Bosrup fra Oslo Kulturskole.
Juniorensemblet Barratt Due
Juniorensemblet Barratt Due (JENS)
Orkesteret er for spesielt motiverte strykere i alderen 12-16 år, som starter i høstsemesteret etter et prøvespill tidlig i vårsemesteret. Dyktige yngre strykere kan tas opp tidligere i spesielle tilfeller. JENS jobber med musisering, teknikk og fremføring på et høyt nivå. Orkesteret øver 3 timer hver lørdag i Barratt Due Musikkinstitutts lokaler.
Det legges stor vekt på musikkglede og samspill med god intonasjon og et godt resultat, der hele orkesteret jobber sammen for å få frem den beste klangen.
Musikerne deltar på øveseminarer, samt et antall konserter hvert semester.
JENS har et vennskapsorkester i Prenzlauer Berg, Berlin, der de var en uke på turné senest i 2023, sammen med barokkdanseren Elisabeth Svarstad. Gjenbesøk fra Tyskland kommer til Oslo høsten 2024. Ellers gir Juniorensemblet mange konserter i Oslo, og de har gjentatte ganger vært med på oppsetninger i den Norske Opera i samarbeid med Barneballetten og Barnekoret. En god del av orkestermedlemmene går på Musikk på Majorstuen skole, i ungdomstrinnet.
Erfarne Sigyn Fossnes er dirigent og kunstnerisk leder for orkesteret. (2006/07 og fra 2011 til i dag). Sigyn er spillende leder på en del av orkesterets produksjoner. Hun har alltid vært åpen for spennende muligheter lokalt, som utekonserter, konserter på institusjoner og skoler, samt deltagelse på orkestersamlinger med andre orkestre.
Juniorensemblet Barratt Due har en lang merittliste. Av dette kan nevnes Hardingtonar 2013 hvor de urframførte symfoni nr.3 av Geirr Tveitt, deltagelse på Festspillene i Bergen i 2011 i samarbeid med El Sistema, og i koronatiden et stort prosjekt, Før er også nå, i samarbeid med Grete Helle Rasmussen og lokale musikere og kunstnere på Skien Kulturhus høsten 2022. JENS har spilt med solister som Ragnhild Hemsing, Guro Kleven Hagen, Sandra Lied Haga, Birgitta Oftestad, Bjørg Pas - samt i BARDUS symfoniorkester hver vår med strykere og blåsere fra Barratt Dues eldre orkestre og Norges Musikkhøgskole. JENS spilte også på et antall "korona-konfirmasjoner" i Oslo Rådhus under nedstengningen 2021 med strenge restriksjoner, en opplevelse som lot musikkgleden komme frem i en vanskelig tid. Evnen til å formidle og delta sammen på større musikalske verk fra mange tidsperioder er noe av det viktigste man lærer i JENS. Styreleder i JENS er Hugo Lauritz Jenssen
Juniororkesteret Barratt Due
Juniororkesteret Barratt Due er et kammerorkester for strykertalenter i alderen 13-19 år fra hele Norge. Prøvespill er tidlig i vårsemesteret for oppstart i høstsemesteret. Våre medlemmer går som regel på en vgs med musikklinje, og en del av musikerne følger talent-tilbudet på Edvard Munch videregående i Oslo.
Juniororkesteret Barratt Due ble grunnlagt av kunstnerisk leder Soon-Mi Chung Barratt-Due i 1985 og har siden blitt ledet av henne (1985-1993 og 2006-dd) og Alf Richard Kraggerud (1993-2006). I pakt med Barratt Due musikkinstitutts pedagogiske idé om at ensemblespillet er selve kjernen i dannelsen av unge musikere, har Juniororkesteret helt siden starten vært en viktig del av aktivitetene ved Unge Talenter-avdelingen. Samtlige i Juniororkesteret spiller kammermusikk jevnlig og er deltagere i minst én fast kammergruppe i orkesterets regi. Noen av disse kammergruppene er prisbelønte og har spilt sammen lenge. Professor Soon-Mi Chung Barratt-Due legger vekt på god teknikk, perfekt klang hos den enkelte musiker og en dynamisk fremføring hos orkesteret som helhet, og har en unik erfaring som hun deler med orkesterets medlemmer under sine spennende øvelser i Kammersalen.
Styreleder for Juniororkesteret Barratt Due fra 2023 er Elisabeth Vatn.
Blant orkesterets tidligere medlemmer finner vi en lang rekke musikere som i dag har framskutte posisjoner innen norsk og internasjonalt musikkliv.
Orkesteret har gjennom sin utstrakte turnévirksomhet besøkt både store byer i Norge og i Europa, og de var i 2015 på en lang turne i Korea, dirigentens hjemland.De har et rikt samarbeid om kammermusikk med Chetham's School of Music med årlige besøk og gjenbesøk i Oslo og Manchester. Juniororkesteret Barratt Due har flere utgivelser på CD bak seg, blant annet med verker som er spesielt tilegnet Barratt Dues Juniororkester. I 2022/2023 urfremførte de til Olav Anton Thommesen-jubileet han nyskrevne orkesterverk LIVSKRAFT, i to deler. (Siste del har urfremføing 6. september 2023). Juniororkesteret har også spilt på Mestermøter på Nasjonalmuseet, gjestet Trondheim og Stavanger i 2022 og deltatt på symfoniske prosjekter gjennom Bardus, sammen med andre musikere fra Barratt Due Unge Blåsere, Juniorensemblet Barratt Due og Norges Musikkhøgskole. De deltar også jevnlig på Oslo Kammermusikkfestival.
Vefsn Unge Strykere
Vefsn Unge Strykere ble etablert i 1997 og har til formål å vekke og stimulere interessen for musikk ved å:
-bidra til å utvikle varige, positive og berikende fritidsaktiviteter
-gi anledning til å spille sammen i orkester under kyndig ledelse
-gi opplæring i orkesterspill til alle som ønsker dette, samarbeide med lokale musikkforeninger, musikkskolen o.l. for å skape et så rikt og positivt musikkmiljø som mulig
-organisere så vel aspirantgrupper som samspillgrupper/kammergrupper
-sikre Vefsn kulturskoles elever et variert samspill-tilbud
Tøyen Orkester
Tøyen Orkester er et unikt fargesprakende orkester som har tett samarbeid Tøyen skole, og Oslo kulturskole.
Under mottoet: "Alle barn har rett til å lære å spille ett instrument", når orkesteret stadig nye høyder, og har blitt en viktig kilde til samhold, vennskap, læring, felleskap og glede i bydel Gamle Oslo.
Orkesteret har sitt utspring fra Tøyen skole sitt musikk og kulturprogram som ble igangsatt av Sissel Larsen og daværende rektor Tor Helgesen i regi av Oslo Kulturskole høsten 2009. Orkesteret ble etablert som et fast ettermiddagstilbud i 2018, og teller ca 23 medlemmer. I tillegg er det nettopp igangsatt aspirant og mellomorkester. Tøyen skole har siden 2009 hatt satsningsområde på musikk og kultur. Alle elever fra 3 - 7 trinn får opplæring i grupper på et orkesterinstrument i de ordinære musikktimene.
Grorudskolenes Strykeorkester
Grorudskolenes Strykeorkester øver for tiden på Ammerud Skole onsdager følgende tider:
18.00 - 19.00: Aspirant-orkesteret med Kjersti Brander + Junior-orkesteret med Marius Lilleslåtten.
19.00 - 20.30: Hovedorkesteret med Marius Lilleslåtten.
Alle musikere har spilletime med profesjonell instruktør én gang per uke.
Nye musikere starter med enetimer og blir tatt opp i orkesteret etterhvert.
I tillegg til spilletime og orkesterøvelse deltar medlemmene på seminarer og konserter.
Orkesteret er foreldredrevet og foresatte hjelper til på dugnader og arrangementer.
Østfold Ungdomsorkester
Østfold Ungdomsorkester er et regionsorkester for strykere i alderen 12-19 år i Østfold og omegn.
Vi er et prosjektorkester, og til vanlig har vi 1-3 prosjekter i løpet av et år. Orkesteret har ikke noe fast tilholdssted, men har de siste prosjektene ofte øvd i Sarpsborg, med konserter i Sarpsborg/Fredrikstad.
Det er ingen opptaksprøver for å få være med, og vi har et stort fokus på et godt sosialt miljø, samtidig som vi jobber seriøst med musikken vi spiller.
Vi vil gjerne ha med flere på prosjektene våre, så om du har lyst til å være med så er det bare å ta kontakt, så skal vi sørge for at du får vite om når påmelding til neste prosjekt er!
Haugaland Ungdomssymfoniorkester
Haugaland ungdomsymfoni (Huso) består dette året av 24 ungdommer i alderen 13 til 19 år. Fast besetning er strykere og fløyter.
Orkesteret er knyttet til Haugesund, Karmøy og Tysvær kulturskole, men har et eget styre valgt blant orkesterets medlemmer og deres foresatte.
Dirigent er Bernhard Gismervik, og sammen har han med seg som instruktør (Liv Gismervik).
Fast øvingstid er mandager fra 19.00 - 21.00.
Haugaland ungdomsymfoni er medlem av De unges orkesterforbund.
Piccolino Orchestra
Piccolino Orchestra ble startet 01AUG2023 av Alexander Johansen Blanco (fiolin/piano, født 2012). Orkesteret øver jevnlig én gang i uka og setter opp ekstraøvelser ved behov, f.eks ved konserter. De er til vanlig elever ved Stavanger Kulturskole of spiller også i Stavanger Unge Strykere (SUS). De har spilt sine hovedinstrumenter siden AUG2018. De hadde sin aller først konsert ved Madlamark kirke i Stavanger 07. januar 2024 og har hatt 17 konserter under Orkesteråret 2024.
Den vietnamesiske musikkgruppen
Gruppens målsetting:
1. Å bevare og fremme den tradisjonelle vietnamesiske musikken gjennom konserter, workshops og opplæringsprogrammer. Dette gir nordmenn muligheten til å dykke inn i vår musikalske arv og forstå skjønnheten i våre tradisjoner.
2. Å samarbeide tett med foreldre og voksne for å styrke båndene mellom generasjonene. Dette inkluderer formelle seminarer om familieverdier og uformelle sosiale arrangementer. Ved å skape sterke familiebånd, bidrar vi til å opprettholde vår kulturarv og verdier.
3. Å engasjere barn og unge til å delta aktivt i samfunnet gjennom frivillig arbeid. Dette ikke bare skaper et inkluderende lokalsamfunn, men gir også unge mennesker muligheten til å lære verdifulle ferdigheter og verdier som de kan ta med seg videre i livet.