Her kan arrangører av UNOFs sommermusikkskoler søke om støtte til arrangementet.
- Alle sommermusikkskolene sender inn en søknad til UNOF innen 1. desember hvert år, som gjelder for sommermusikkskolene året etter søknadsfristen.
- Sommermusikkskolene opplyser om antall forventede deltakere og antall planlagte dager for kurset, slik at det er mulig å beregne deltakerdager.
- Sommermusikkskolene opplyser om planlagte antall lærertimer, slik at det er mulig å beregne totalt antall undervisningstimer.
- Summen av tilskuddet fra Norsk Musikkråd og Sparebankstiftelsen deles i to like store deler; halvparten av midlene fordeles på bakgrunn av deltakerdager, og halvparten av midlene fordeles på bakgrunn av antall undervisningstimer.
- Grunntilskuddet til alle sommermusikkskolene settes til 15.000 kroner, fordi vi ønsker å gi alle sommermusikkskolene er grunntilskudd.
- Maksimalt tilskudd til en sommermusikkskole er 10% av hele ordningen, slik at ingen sommermusikkskole kan få mer enn 10% av den totale sum til fordeling.
- Det gjennomføres en vekting mellom sommermusikkskoler som har overnatting og sommermusikkskoler som ikke har overnatting. Uten overnatting vektes 0,8 – med overnatting vektes 1,2.
Rapport og regnskap
UNOFs tilskudd til sommermusikkskolene er basert på rapporter for tidligere år. Det er derfor svært viktig at alle sommermusikkskolene sender inn rapport og regnskap med følgende punkter:
- deltakerlister med navn, adresse, alder og instrument. Listen må dateres og signeres av kursleder, og må inneholde setningen «alle deltakerne har vært til stede minst 75% av undervisningstiden»!
- timeplan, med informasjon om kursinnhold og lærere
- rapport (fritt format, men husk å ta med tid og sted, samt generell info om kurset og innhold)
- regnskap (eventuelt midlertidig regnskap, så kan endelig revidert regnskap sendes inn senere)
- annet materiale (konsertprogrammer, info, presseklipp etc.)
- dersom det er mulig, vil vi gjerne ha bilder, lydopptak og/eller video - alt dette gjerne elektronisk
Støtten fra UNOF til sommermusikkskolene er basert på følgende:
- UNOF har støtte fra Norsk Musikkråd. Dette er i utgangspunktet driftsstøtte til UNOF, men landsstyret velger å fordele alle midlene til sommermusikkskolene
- UNOF har støtte fra Sparebankstiftelsen DNB, som skal gå til sommermusikkskolene
- UNOF velger å bruke litt av egne midler til fordelingen
Praktiske detaljer
Midlene utbetales samlet fra UNOF. Det blir ikke spesifisert hvor mye som kommer fra Sparebankstiftelsen og hvor mye som kommer fra UNOF - alt kommer i en fellesutbetaling etter følgende modell:
- 75% av det samlede tilskudd til sommermusikkskolene utbetales i begynnelsen av juni
- 25% resttilskudd utbetales individuelt til hver enkelt sommermusikkskole ved rapportering
Det er ikke noen egen frist for rapporten, men jo raskere dere sender inn rapport, jo raskere får dere utbetalt siste del av tilskuddet. Administrasjonen i UNOF kommer til å begynne å mase på rapport når det går mot slutten av året dersom dere ikke har sendt inn innen den tid.
Informasjon, utlysning og synliggjøring
Støtten fra UNOF er basert på at sommermusikkskolene er landsomfattende tiltak. Dette betyr at UNOF informerer om sommermusikkskolen på våre hjemmesider, i nyhetsbrevet som går elektronisk ut til alle orkesterkontakter og abonnenter, og UNOF bruker også andre informasjonskanaler for å fortelle om sommermusikkskolene.
Det er viktig at alle sommermusikkskolene i sin egen informasjon opplyser om at sommermusikkskolen er en del av et nasjonalt nettverk for sommermusikkskoler, og at den gjennomføres med støtte fra De Unges Orkesterforbund (UNOF) og med støtte fra Sparebankstiftelsen DnB. Logoer skal benyttes.
Søknadsskjema