Ung dirigent

Hvordan er det å stå foran et orkester og få dem til å følge bevegelsene dine? Er det bare å stå og veive med hendene? Hva er dirigentens rolle i et orkester?

UNOF og Korpsnett Norge arrangerer i samarbeid med Dirigentløftet dirigentkurs for ungdom i alderen 13-20 år på Haraldsheim Vandrerhjem i Oslo. Kurset er nivådelt og passer både for deg som aldri har stått foran et orkester og deg som har prøvd litt før. Det koster bare 200 kroner å være med, og UNOF kan dekke reise fram og tilbake til kurset. Deltakerne bor på Vandrerhjemmet sammen med egne ungdomsledere og instruktørene.

Gjennom fire Ung Dirigentkurs har dirigent og pedagog Mathias Gran utviklet et eget musikalsk materiale som egner seg perfekt for å øve på dirigering. Stykkene er relativt enkle å spille slik at musikerne som spiller lett kan følge dirigenten, og viktige elemeter som skal læres blir en naturlig del av musikken. På kurset spiller deltakerne i et lite ensemble mens de bytter på å dirigere hverandre. Det vil også bli et eget øvingsorkester som de som vil får dirigere mot slutten av kurset.

Deltakere som aldri har prøvd dirigering før, vil bli godt tatt vare på på nivå 1, de som har noe erfaring og vært på lignende kurs før, kan begynne rett på nivå 2. Nivå 3 er en videreføring av nivå 2 og forutsetter at du har deltatt  på nivå 2 før og kjenner materialet vi bruker.

Etter påmelding vil det bli planlagt og bestemt hvordan reisen skal foregå, og vi prøver å få til at flest mulig av deltakerne reiser på samme avganger med fly, tog eller buss, kanskje sammen med en leder.

Overnatting, reise og mat er inkludert i deltakerprisen på 200 kr.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på unof@unof.no

Påmeldingsfrist 1. mars

Påmelding finner du her (obs, sjekk at du får bekreftelse på at du har sendt inn skjema).

Påmelding UNG DIRIGENT

Påmeldingsskjema til UNG Dirigent.
  • Skriv ned en adresse du sjekker jevnlig, vi sender viktig info om kurset på e-post
  • hvis du er under 18 år
  • På musikklinje, TUP, egne kurs, orkester, korps etc. Prøv å beskrive litt av den undervisningen du har vært igjennom.
  • sykdommer, matallergi, diett, spesielle behov, annet vi som arrangør trenger å vite.
    Kryss av om du samtykker. Åpent felt betyr at du ikke samtykker.