Toppenkurset 2021

Toppenkurset favner både en internasjonal musikkfestival med over 20 konsertarrangementer og en internasjonal sommermusikkskole med rundt 100 deltakere. Festivalen er Nord-Norges største arrangement av sitt slag. Vefsn Unge Strykere har vært ansvarlig arrangør siden 2001 og foreningen har tatt utfordringen med å videreutvikle kurset til å bli en betydelig sommermusikkfestival i Nordland. Fra 2019 har vi gått sammen med Galleria kunstfestival og ByfestVeko og dannet Festspillene Helgeland.

Om Toppenkurset

På Toppenkurset skreddersyr vi et godt tilbud til den enkelte musiker, slik at alle har de beste forutsetninger for å få ei uke med musikalsk påfyll og inspirasjon til den videre utvikling.

Stort symfoniorkester med den verdenskjente dirigenten Prof. Nicholas R. Carthy. Instruktører hentet på øverste hylle fra inn- og utland. Vi tilbyr også juniororkester,piano- og orgelklasse med flotte pedagoger.

For å sørge for best mulig utvikling for deltakerne, har vi mange ekstra tilbud. Teori- og musikkhistorieundervisning samt komposisjon er også i år på programmet. Kammermusikkundervisning og kammerorkester har en selvsagt plass på timeplanen. I tillegg til dette tilbyr vi folkemusikk og improvisasjon. Enkeltundervisning er også viet mye plass hver dag, og hver deltaker vil få mye undervisning fra de mange instruktørene på kurset. Mesterklasser med de beste pedagoger arrangeres det flere av.

Toppenkurset har mye fokus på det utøvende, og gjennom uka arrangeres det flust av konserter hvor deltakerne kan fremføre stykker, øvd inn både på forhånd og under festivalen.

Vel møtt til musikalsk treningsleir i Mosjøen!

I 2020 ble Toppenkurset kraftig endret på grunn av koronapandemien og det var f.eks ingen utenlandske deltakere, men vi gjennomførte likevel et kjempefint kurs for mange deltakere fra hele Norge. Sist høst gjennomførte vi også Toppenkurset Online med deltakere fra hele verden. Det har gitt oss mye nyttig kunnskap og erfaring med som vi tar med oss videre. Vi planlegger sommerkurs i 2021 som normalt, men vi planlegger også i år for et alternativt kursopplegg hvis det blir nødvendig.

Pris

 • Deltakeravgift *: kr 4300,-
 • Deltakeravgift *, søsken fra nr. 2: kr 3800,-
 • Deltakeravgift reiseleder **: kr 3600,-
 • Deltakeravgift ved privat innkvartering ***: kr 3500,-
 • Deltakeravgift ved privat innkvartering ***, søsken fra nr. 2: kr 3000,-
 • Ekstra natt: kr 400,-

  * Overnatting, alle måltider og instruksjon
  ** Overnatting og alle måltider
  *** Alle måltider og instruksjon

  Faktura med betalingsfrist 1. mai vil bli sendt ut sammen med bekreftelse på at man har fått plass.

  Avmeldingsfrist er 15. mai. Ved avmelding mellom 15. mai og 1. juni vil man kunne få refundert 50% av kursavgift. Ved avmelding etter 1. juni er det kun ved framvising av legeattest man får refundert full kursavgift.

Kontakt og påmelding

kontakt@toppenkurset.no

www.toppenkurset.no