Seminar med UNOF Oslo

Velkommen til seminar med UNOF Oslo!

I år prøver vi ut en ny vri på høst-seminaret vårt og tilbyr våre medlemmer på henholdsis 9-13 år og 12-18 år  forskjellige seminarer å velge mellom. Vi jobber intenst over to dager fram mot en konsert, og fokuserer på sjanger-tema og finesser i musikken. Med oss har vi dyktige og erfarne instruktører. Under følger presentasjon av kursene og neders i artikkelen finner du påmelding og praktisk informasjon.

For aldersgruppen 9-13 år:

1. MAGISK MUSIKK FRA HARRY POTTER-FILMENE – Instruktør: Bodil Nilsson Sanders
Bli med inn i John Williams magiske musikkunivers fra Harry Potter-filmene!
På denne workshopen skal vi spille en medley med velkjent musikk fra flere av
filmene.

Bodil Nilsson Sanders har sin utdannelse fra Norges Musikkhøyskole – utøvende bratsj, og hovedfag i musikkpedagogikk. Hun er siden 1994 ansatt i Oslo Kulturskole og er kunstnerisk leder, dirigent, fiolin-og bratsjpedagog i Vestre Aker Strykeorkester. I de siste årene har hun også dirigert Showorkesteret i Oslo Kulturskole på den årlige store konserten i Oslo Konserthus.

2. MUSIKKTEKNOLOGI OG KOMPOSISJON  – Instrukør: Isak Andersen
Vil du utforske instrumentet ditt på nye måter og finne ut hva slags verden av ukjente lyder vi som ligger gjemt inne i det? Kan vi finne på melodier, temaer og lydbilder som vi kan utvikle og spille sammen? Gjennom samspill, morsomme øvelser og utprøving av elektronikk og effektbokser, skal vi improvisere og komponere fram vår egen musikk som urframføres på slutten av helgen. Du trenger ingen forkunnskaper eller tidligere erfaring for å delta.

Isak Anderssen er komponist og cellist/musiker med utdannelse fra Norges Musikkhøgskole. Han lager og framfører musikk til sceneproduksjoner, konserter og plateutgivelser, og har i en årrekke vært med på å lage en mengde konserter og musikkverksteder for barn og ungdom med ulike samarbeidspartnere. I tillegg spiller han blant annet i duoen Solitutti sammen med Ruth Wilhelmine Meyer og jobber med scenekunst og lyd i Kompani ITS. Isak er også rektor ved Rakkestad kulturskole.

 

For aldersgruppen 12-18 år:

1. BLUEGRASS – Instruktør: Øystein Imsen
Bluegrass er en amerikansk køntrisjanger som smelter sammen blues fra sørstatene med den europeiske «old time» folkemusikken. Blågress handler om teknisk ferdighet, brilliante improvisasjoner, folkelig humor, jevn puls og triste historier. Fele og banjo er de to viktigste instrumentene i et blågressband. I denne workshoppen skal vi ta for oss et par kjente blågresslåter, og øve oss på tre ulike bandroller: solo, support og rytme. Vi tar utgangspunkt i melodilinjene og prøver å improvisere litt. Instruktør: Øystein Imsen

Øystein Imsen vokste opp i miljøet rundt Trondheims kommunale musikkskole, og var aktiv i UNOF og strykeorkester fra 1986. Han er klassisk utdannet, men begynte tidlig å utforske andre sjangre, som folkemusikk fra ulike land, jazz, blågress, rock,punkrock med elektrisk fele og effekter. Øystein er ikke lenger yrkesmusiker, men jobber til daglig som inspektør i ungdomsskolen.

2. INN I MUSIKKEN – Instruktør: Guro Kleven Hagen
På dette seminaret kan du virkelig dykke dypt inn i musikken til bl.a jubilanten Beethoven sammen med en av Norges dyktigste fiolinister! Guro Kleven Hagen vil jobbe med blant annet klangbehandling, samspillslytting og musikalske kontraster!

Guro Kleven Hagen (f. 1994) debuterte i 2011 med Oslo-filharmonien og Jukka Pekka Saraste, og har siden da holdt konserter med flere av Skandinavias fremste orkestre. Hun er i dag ansatt som konsertmester i Den Norske Opera og Ballett. Guro har vært solist med orkestre i utland og innland, og har spillt kammermusikk med flere storheter. Guros musikalske engansjement kommer tydelig til syne gjennom hennes engasjement i Valdres Sommersymfoni hvor hun er kunstnerisk leder. Guro spiller på en C. Bergonzi, også kjent som “Kreisler-Bergonzi” på lån fra Dextra Musica.

Alle som ønsker å delta, sender inn 1. og 2. ønske for hvilket kurs de vil på. Aldersgruppen 12-13 år kan velge blant alle fire kursene. Hvis du er i tvil om hvilket kurs du skal melde deg på, ta kontakt med oss.

Nedlastbar invitasjon: Invitasjon til seminar med UNOF Oslo

Praktisk informasjon:

 • Seminaret koster 350 kr, redusert pris fordi vi ikke tilbyr matservering.
 • Vi kan tilby friplasser på seminaret slik at økonomi ikke blir et hinder for å delta. Ta kontakt med oss direkte for dette, evt. kan dirigenten eller styrelederen i orkesteret ta kontakt på vegne av sine medlemmer.
 • Seminaret vil foregå på Majorstuen skole.
 • Seminaret varer fra 10.00-15.00 lørdag og søndag. Vi avslutter med felles konsert kl 15.00 på søndagen.
 • Alle mellom 9 og 18 år som spiller i et orkester i UNOF Oslo er velkommen til å delta.
 • Noen av kurs kan ha begrenset med plasser.
 • Du trenger eget instrument inkludert utstyr som notestativ, sordin, blyant o.l.
 • På de seminarene som bruker noter sender vi ut dette på forhånd.

Påmeldingsfrist 10. september 2020

Kontaktperson: Torunn Kristoffersen, UNOF Oslo  oslo@unof.no
Fagansvarlig: Kristin Sæther Chandras mob: 97526424

OBS:  vi har hatt litt problemer med påmeldingsskjemaet. Hvis du har prøvd å melde deg på før 20.juni, så ta kontakt med oss.

Påmelding til seminar med UNOF Oslo

 • Date Format: DD dot MM dot YYYY
 • Eldre deltakere kan bruke egen adresse, yngre deltakere må bruke foresattes adresse. Skriv bare en adresse i dette feltet.
 • Vi prøver så langt det lar seg gjøre å oppfylle førsteønskene, men kan ikke garantere det av hensyn til besetning og plassbegrensning.
 • Skriv bare en e-postadresse
 • Er du vegetarianer eller trenger spesiell diett? Her kan du også skrive om allergier eller andre helserelaterte forhold arrangørene bør vite om.