Orkester og band, hand i hand

UNOF Nord-Norge og Hamarøy kulturskole flesker til med seminar på Hamarøy, der samspill med orkester og band står på timeplanen.

– Orkesteret skal spille sammen med forskjellige bandinstrumenter: tromme, el-bass, gitar, trekkspill, fløyte og harpe. Vi spiller norsk folkemusikk fra Sturla Eide, og prøver altså å være et helt spelemannslag, forteller instruktør Yvonne Thomassen.

Fellesorkester

Det vil være junior/aspirantorkester, ungdomsorkester, og altså et stort fellesorkester som spiller folkemusikk arrangert for orkester og band.

Arrangementet vil ha stort fokus på smittevern, og vi vil følge alle retningslinjer, både fra sentrale myndigheter og eventuelle lokale pålegg.

Klangfarger og rytmer

Sist UNOF hadde seminar på Hamarøy, i 2015, hadde orkestermusikerne en kjempeflott helg og gjorde et supert samarbeid med band fra kulturskolen. Nå håper de å kunne gjenta suksessen.

– Forskjellen fra å spille i et rent strykeorkester er jo flere klangfarger og rytmer som kommer inn. Flere å lytte til og samspille med. Artig! sier Thomassen.

Her finner du mer informasjon om kurset. med mulighet til å melde seg på.