Ung dirigent – dirigentkurs for ungdom

Har du lyst til å prøve deg som dirigent? Har du noe erfaring fra før, og har lyst til å lære mer?

UNOF arrangerer i samarbeid med Dirigentløftet dirigentkurs for ungdom i alderen 13-20 år. Kurset foregår 27.-29. mars på Haraldsheim Vandrerhjem i Oslo. Kurset er nivådelt og passer både for deg som aldri har stått foran et orkester og deg som har prøvd litt før.

Det koster bare 200 kroner å være med, og prisen dekker både overnatting, reise og mat. Deltakerne bor på Vandrerhjemmet sammen med egne ungdomsledere og instruktørene.

Gjennom fire Ung Dirigentkurs har dirigent og pedagog Mathias Gran utviklet et eget musikalsk materiale som egner seg perfekt for å øve på dirigering. Stykkene er relativt enkle å spille slik at musikerne som spiller lett kan følge dirigenten, og viktige elemeter som skal læres blir en naturlig del av musikken.

På kurset spiller deltakerne i et lite ensemble mens de bytter på å dirigere hverandre. Det vil også bli et eget øvingsorkester som de som vil får dirigere mot slutten av kurset.

Her kan du lese mer og melde deg på kurset.