Ut i verden

Har du lyst til å være med på orkesteraktiviteter i utlandet? Her er noen muligheter du kan se nærmere på.

Tysk-skandinavisk musikkuke

4.-14. april 2020 går den 58. tysk-skandinaviske musikkuka av stabelen. Omkring 120 unge orkester og kormusikere vil møtes ved den dansk-tyske grensen for et inspirerende kurs med deltakere fra mange land, som munner ut i to konserter.

For orkestermusikere Bilder fra en utstilling av Modest Mussorgsky og Helios Ouverture av Carl Nielsen, i tillegg til musikk for orkester og kor av Ludvig Wan Beethoven og John Rutter.

Orkesterfestivaler verden over

Festivalsammenslutningen Eurochestries arrangerer i 2020 festivaler i Brasil, Frankrike, Canada og Russland. Deltakerne er unge musikere mellom 15 og 25 år. Orkestre, og i noen tilfeller enkeltmusikere,

27. februar-1. mars arrangerer de dessuten sin internasjonale kongress i Casablanca i Marokko.

Europeisk orkesterfestival 2021

Hvorfor ikke begynne planleggingen tidlig? I 2018 arrangerte NASOL og UNOF Europeisk orkesterfestival i Bergen. Dette er festivalen til den europeiske orkestersammenslutningen EOFed, som arrangeres hvert tredje år.

13.-16. mai 2021 arrangeres den neste festivalen i Plovdiv, Bulgaria.

Internasjonale kontakter

De Unges Orkesterforbund er tilsluttet to internasjonale organisasjoner for amatørorkestre: European Orchestra Federation (EOFed), og World Federation of Amateur Orchestras (WFAO). Sistnevnte blir ledet av tidligere UNOF-leder Carl Ninian Wika.

Gjennom disse to organisasjonene har vi tilgang til et vidt nettverk av orkestre og musikere over mange land i verden. Dersom dere planlegger å reise, kan dere ta kontakt med UNOF. Det er slett ikke umulig at vi kan sette dere i kontakt med en spennende samarbeidspartner.

UNOFs internasjonale støtte

UNOF har en egen støtteordning for internasjonale prosjekter, med søknadsfrist 15. januar. Internasjonal støtte kan gå til orkestre eller til enkeltmusikere i UNOF. Man kan få støtte til samarbeidsprosjekter med orkestre i utlandet, eller til å delta på internasjonale orkesterkurs.

Her finner du søknadsskjema og informasjon om hva du trenger for å søke.