Haydn Seek

Ung symfonietta Nord trøkker til med full symfonisk besetning og et samarbeid med dirigenten, solisten, komikeren og komponisten Hyung-ki Joo. Du kan være med.

Haydn Seek er et lekent program med orkestermusikk. Hyung-ki Joo har arrangert og lekt med musikken til Josef Haydn, for å røske ham ut av tilværelsen som museumsgjenstand og ta hans musikalske ånd inn i en ny tid.

«Haydn er en komponist som ser ut til å bli tatt for gitt. Selv om han er en av de historiske kjempene, havner han ofte i skyggen av Mozart og Beethoven, som begge var fulle av beundring for Hayden og var påvirket av hans komposisjoner. Haydn var en pioner, en regelbruker, en sløyer og en edel pønker. Musikken hans var full av vidd og oppfinnsomhet, og mange av stykkene hans er preget av humor, overraskelser og teatrale elementer.

Vent det uventede. Det har hva Haydn handler om. Og uansett hvor du gjemmer deg, vil musikken finne deg.

Full symfonisk besetning

Ung symfonietta Nord er De Unges Orkesterforening Nord-Norges kretsorkester. Orkesteret er for alle over 13 år som ønsker ekstra utfordringer i tillegg til det de får i sin lokale kulturskole.

Orkesteret ble etablert i 2016. Det samarbeider med Thorn Magnus Reymert og instruktører fra NOR59 strykeinstitutt i Oslo og Stefan Plewniak og instruktører fra The Feel Harmoni i Wien. I løpet av de første tre sesongene har orkesteret gjort 3 prosjekter, 2 prosjekter i Bodø og ett i Mo i Rana, det ene med Atle Sponberg som solist.

Haydn Seek er orkesterets første prosjekt med full symfonisk besetning, og går fra høsten 2019 fram til 1. mars 2020. Prosjektet strekker seg over fire samlinger på et halvt år.

Les mer om Haydn Seek

Høres dette spennende ut? Kunne du tenke deg å være med? Orkesteret trenger både strykere, blåsere og slagverkere til å fylle rekkene.

Her kan du lese mer om prosjektet og søke om å delta.