UNOF satser på unge dirigenter

Vil deres orkester ha kurs for unge dirigenter? Da kan vi hjelpe dere.

UNOF har i samarbeid med dirigent og bassist Mathias Gran utviklet et nytt opplegg for dirigentkurs for ungdom. Dette er en kursserie i 4 nivå, hvorav nivå 1 og 2 er tenkt gjennomført som lokale kurs. Nivå 3 og 4 er nasjonale helgekurs.

Kursene på nivå 1 og 2 kan holdes over en helg, eller tilpasses til en dag på et seminar. 

Det brukes et spesiallaget materiale som er lett å spille slik at  og musikantene kan følge med på dirigenten, og ingen har fordeler ved at de kjenner stykket fra før. Nivå 1 krever ingen forkunnskaper og nivå 2 er for de som har prøvd å stå foran eller dirigere litt før. 

Kollektivt løft

Dirigentkursene våre er en del av breddesatsingen til «Dirigentløftet» – et kollektivt løft for Norge som dirigentnasjon, som mange organisasjoner og institusjoner står bak, initiert av Sparebankstiftelsen og Talent Norge. Les mer om og bli med på Dirigentløftet her: dirigentloftet.no

Vi oppfordrer orkestre til å gå sammen med naboorkesteret for å arrangere et felles helgekurs, eller som en del av et allerede planlagt seminar med orkesterets ungdomsgruppe. 

Kursene passer for musikanter i alderen 13-20 år, men kan tilpasses andre grupper ved behov.

Dirigentkonferanse

Mathias Gran kommer på UNOFs Dirigentkonferanse i i Bergen 19.-20. januar for å fortelle mer om disse kursene og hvordan orkesteret kan gjennomføre et dirigentkurs. Denne konferansen er for (voksne) dirigenter i orkestrene i UNOF. 

Uten instruktør er kursene gratis (orkesteret må selv ordne lokaler og bespisning), med instruktør koster kurset 1000 kr. 

UNOF arrangerer nasjonale dirigentkurs (helgekurs) 5.-7. april og 25.-27. oktober. 

Ta kontakt med Torunn i UNOF på dirigentkurs@unof.no eller tel 94001100