Virkelig en drømmekonsert!

23. september var det duket for en skikkelig drømmekonsert da Eiker strykeorkester fikk med seg de dyktige musikerne fra Vertavo-festivalen til en helt egen konsert. Det ble en time med herlig samspill og flott musikk.

Eiker strykeorkester hadde søkt UNOF om midler til å sette opp en drømmekonsert med en av landets kjente musikere. Kanskje Berit Cardas eller Bjørg Lewis kunne spille litt med oss siden de også er fra Eiker? Eller kanskje vi kunne låne Elise Båtnes til et lite drømmekonsert-prosjekt?

Intens øving

Lite visste vi da at vi skulle få alle disse musikerne og flere til med oss på en fantastisk konsert. Orkesteret skulle rett og slett få være med på Vertavo-festivalen med en helt egen konsert!

Etter en intens periode med mange ekstraøvelser og seminarer der orkesterets egne lærere og Berit Cardas øvde iherdig med de unge musikerne i orkesteret, var det duket for en skikkelig drømmekonsert søndag 23. september.

Med sju profesjonelle musikere blant barna i tillegg til orkesterets dyktige lærere spilte de unge orkestermedlemmene som de aldri hadde gjort. Det var full konsentrasjon om musikken som ble fremført, og det ble en strålende konsertopplevelse for de rundt hundre publikummerne som hadde møtt opp på Folkets hus i Krokstadelva denne dagen.

Motivasjon og musikkglede

Senere samme kveld fikk orkesteret være med på festivalens avslutningskonsert med «Eikerril» som konsertens avslutningsnummer. Dette avrundet en minneverdig dag med fantastisk musikk av ypperste klasse. Orkesteret kan leve lenge på disse opplevelsene med all motivasjon og musikkglede som fulgte.

Takk til UNOF for en unik mulighet til å gi orkesteret vårt et virkelig løft!

Rannveig Nymoen, nestleder i Eiker strykeorkester.

Drømmekonserter

Drømmekonsert er en ordning der orkestre kan søke støtte til å arrangere konsert og seminar med en av toppsolistene tilknyttet Dextra-stiftelsen. Dette er et resultat av UNOFs samarbeid med Dextra.

Her kan du lese mer om ordningen.