Kammerspill og folkemusikk med UNOF Oslo

I helgen 13.-14.oktober arrangerte UNOF Oslo Kammermusikkseminar på Engebråten ungdomsskole. Seminaret har røtter helt tilbake til 90-tallet, og faglig ansvarlig Kari Holtsmark har vært med hele veien. Med i år hadde vi både instruktører som har undervist i alle disse årene (Igor Rybak, bilde) og instruktører som selv har vært deltakere på seminaret og nå er profesjonelle musikere og pedagoger.

Briljerte med Sjostakovitsj

Barna som melder seg på blir satt sammen i grupper og øver på et eller flere stykker med en egen instruktør i løpet av helga. Noen etablerte grupper som hadde øvd litt på forhånd og kunne briljere med originalkvartetter av Haydn og Sjostakovitsj.

– Da vi startet opp seminaret, var det mange som mente at barn ikke kunne spille kammermusikk. Men etter at seminaret hadde eksistert i noen år, og man så hva barna kan få til i løpet av kun en helg, har både kulturskolen, Barratt Dues Musikkinstitutt og flere av orkestrene i UNOF lagt inn kammerspill og strykekvartetter som en del av instrument og orkesteropplæringen, sier Kari Holtsmark,

Spiller på gehør

I år hadde vi også et annet tilbud som var en egen folkemusikkgruppe. Felespilleren Elise Hildrum underviste på gehør. Det svingte skikkelig av Tripparen fra Åseral som elevene hadde lært på gehør i løpet av seminaret.

Seminaret ble avsluttet med en konsert med salen full av familiene til deltakerne.