Skal bygge orkestermiljøer i Nord

Signe Johansen er engasjert som prosjektmedarbeider for UNOF Nord-Norge.

Her skal hun jobbe med å bygge opp og knytte til seg nye orkestermiljøer i Troms og Finnmark. I utgangspunktet skal hun arbeide over en periode på 10 måneder.

– Jeg skal jobbe for å skape blest og samspill i Nord-Norge, spesielt Finnmark og Troms, forteller Signe.

Hun er styreleder for Oppstryk Finnmark, som er en orkestersamling for kulturskoleelever fra førskolealder til voksne, amatørmusikere, strykepedagoger og profesjonelle musikere. Oppstryk møtes to ganger i året fra Finnmark, Troms og Nordvest-Russland for samspill. Målet er å styrke og utvikle strykemiljøet i Finnmark.

– Jeg er en forkjemper for å holde strykemiljøet i Finnmark i live, da det grunnet store avstander og middels politikk ikke brukes penger på strykelærere i Finnmark. Ingen lærere, ingen elever, sier hun.

Signe har en bachelorgrad i musikkpedagogikk og master i utøvende fiolin fra Musikkonservatoriet i Tromsø.