CD-utgivelse fra NOR59

Høsten 2017 inntok NOR59 Kammerorkester Nordstrand kirke. De hadde en krevende arbeidsuke foran seg. Sammen med et knippe anerkjente musikere fra orkesteret Il Giardino d’Amore jobbet de ettermiddager, kvelder og netter for å spille inn Tsjajkovskijs serenade for strykere og Sjostakovitsj’ kammersymfoni op. 110a.

– Nyutgivelsen av CD-en er et resultat av et helt unikt musikalsk møte mellom unge strykere og erfarne musikere som spiller i det internasjonale toppsjiktet, forteller dirigent og kunstnerisk leder Thorn Magnus Reymert.

Samspill står sentralt

I en artikkel i Nordstrands blad forteller dirigenten at han har vært opptatt av å utvikle en pedagogisk modell som bygger på samspill.

– Da jeg startet med mine første fiolinelever høsten 2008 hadde jeg egentlig bare en grunnleggende ide: at jeg skulle få elevene til å ha det så gøy som mulig, og at de skulle bli så flinke som mulig, forteller Reymert.

– Det har vært viktig for meg å utvikle en pedagogisk og metodisk modell der samspill står sentralt. Gjennom samspill vil barna og ungdommene få dyptgripende, musikalske opplevelser som gir nødvendig motivasjon og musikalsk vilje.

Les og lytt

Nå kan resultatet kjøpes hos Platekompaniet eller iTunes.

Du kan lese mer på NOR59s nettsider.