Europeisk Orkesterfestival skal fylle Bergen med musikk

25 orkestre fra hele Europa samles i Grieghallen og Korskirken 10.-13. mai. Alle konsertene er gratis for publikum.

Til sammen kommer over 1000 musikere for å opptre i Bergen i løpet av disse fire maidagene. I tillegg til å holde konserter, skal orkestermusikerne delta på workshops og foredrag i regi av festivalen.

I løpet av festivalen vil man kunne høre alt fra klassikere som Beethoven, Mozart og Tsjaikovskij og norske komponister som Grieg og Halvorsen, til filmmusikk og samtidsmusikk fra ulike land. Festivalen avsluttes med en urframføring av et verk skrevet spesielt for festivalen – Primavera av bergenskomponisten Ketil Hvoslef.

Alle konsertene på festivalen er gratis for publikum.

Mer informasjon

Les pressemelding på NTB Info

Se festivalens nettsider

Festivalprogrammet kan leses her: