Drømmekonsert i Jeløy Kirke

Varna Unge Solister er ungdomsorkesteret til Junior Strings som holder til i Moss i Østfold. Søndag 11. mars holdt de sin drømmekonsert med Øyvind Gimse og Dextra-musikere i Jeløy Kirke.

– Det var fantastisk gøy å få oppleve en musiker som Gimse som kom fredag kveld med masse overskudd og entusiasme som han spredde til ungdommene. Han øste av seg selv og hadde fra første minutt en naturlig og fin tone med hele gjengen, forteller styreleder Andreas Karlsen i Junior Strings og Varna Unge Solister.

Ytterst på stolen

På konserten var også juniorene med fra JR Strings, og Dextra musikerne Johanne Haugland, Sarah-Erin Bye, Caroline Berge Mæhlum, Vilde Alme og Mathias Gran bidro stort til konserten. De steppet også inn på noen av stykkene på selve konsertdagen! Orkesteret synes det var gøy å jobbe med så proffe og fleksible musikere.

– Dette var i det hele tatt en fantastisk helg med flott musikk, inspirerte ungdommer som sitter ytterst på stolen, herlige musikere og et entusiastisk publikum. Bedre blir det ikke, fortsetter Andreas.

På konserten spilte Varna Unge Solister blant annet

Rautavaara: Pelimanit

Dag Wiren: Strykeserenade

Sibelius: Romanse i C-dur for strykere 

Junior Strings spilte kjente slagere som Sjiraffen Laffen, Dovregubbens Hall og tema fra Beethovens 5. symfoni.

Har cello, mangler lærer

Publikum fikk også høre Øyvind Gimse fremføre verk for solo cello av Sommerfelt og Bach. De fikk også høre en historie om da han selv begynte å spille cello i en by uten utdannet cellolærer. Konserten ble dokumentert med flotte bilder tatt av en av foreldrene i orkesteret som er fotograf: Ingeborg Øien Thorsland.

UNOF og Varna Unge Solister takker Sparebankstiftelsen Dextra for samarbeidet og muligheten til å gjennomføre Drømmekonserter. Dette er en ordning der orkestre kan få støtte til å arrangere seminar og konsert med en av solistene tilknyttet Dextra-stiftelsen.

Her kan du lese mer om Drømmekonsert-ordningen.