Trenger du nytt instrument?

I samarbeid med «Instrumenter i fokus» har UNOF kjøpt inn tre oboer og en fagott. Instrumentene skal brukes av talenter med god fremgang i alderen 16-19 år, men som ikke har et godt nok instrument. Kanskje av deg?

For å få tilgang til et instrument må du:

  • Skrive litt om deg selv og hvorfor du trenger å låne et nytt instrument (motivasjonsbrev)
  • Få en anbefaling fra læreren din
  • Spille inn en snutt med deg selv som spiller på ditt nåværende instrument der du viser nivået ditt og kanskje også hvorfor det instrumentet du har ikke er tilfredsstillende (valgfritt).

Send dette til torunn@unof.no innen 15. mai.

Mer om instrumentene finner du under.

 

Instrument 1: Howarth XL i kokobolo-tre

Dette instrumentet er et tipp topp profesjonelt instrument som ble snappet opp av UNOF rett foran nesen for profesjonelle oboister som ønsket å kjøpe det for å spille det i profesjonelle orkestre. Instrumentet passer for en målrettet viderekommet oboist som satser på å bli oboist.

Oboen har såkalt «velvet throat» som er en forsikring mot sprekker på den øverste delen, den som er mest utsatt for sprekker. Man må likevel ta veldig godt vare på alle oboer, også de med VT: ikke utsette de for plutselige temperatursvingninger eller plutselige skift i luftfuktighet

Her mer  info om Howarths profesjonelle oboer, og om VT. Denne modellen er en XL.

Instrument 2: 1 stk Howarth s 50-oboer

Denne oboene er også flunkende nye, fra desember 2017. De ble opprinnelig designet som Howarths øverste student-modell, men regnes nå som profesjonelle oboer fordi de er så mye bedre enn de andre studentmodellene. Instrumentene passer for en målrettet viderekommet oboist som satser på å bli oboist.

Instrument 3: Fox 240 Fagott

Fox Renard 240 er toppmodellen i av studentmodeller fra Fox. Man kan godt si at det siste trinn før de profesjonelle modellene. Instrumentet er mest i bruk blant dyktige amatører og musikkstudenter.

Les mer om instrumentet på FOX sine nettsier