Lindemanprisen til Alf Richard Kraggerud

Pedagogen og fiolinisten Alf Richard Kraggerud (f. 1969) får årets Lindemanpris. Han får den for sin mangeeårige og betydningsfulle innsats for talentutvikling og undervisning av barn og unge.

Kraggerud er en av de mest anerkjente fiolinpedagoger og talentutviklere i Norden, og er i dag prorektor og underviser ved Barrat Due musikkinstitutt. i UNOF-sammenheng kjenner vi ham særlig som grunnlegger av Valdres sommersymfoni og dirigent for NUSO — Norsk Ungdomssymfoniorkester i en årrekke.

Oppretter stipend

Kraggerud vil gi prispengene på 150.000 kroner videre til unge musikktalenter.

I samråd med Lindemans Legat vil det bli opprettet et juniorstipend på 10.000 kroner hver. Det skal deles ut til utøvere under 18 år, og det vil skje i forbindelse med Valdres sommersymfoni.

Les presentasjon av og intervju med prisvinneren på nettsidene til Lindemans legat:

Pris til Sandra Lied Haga

Cellisten Sandra Lied Haga (23) fra Oslo får De Unges Lindemanpris for 2017. Prisen er på 50.000 kroner.

Det er mottakeren av Lindemanprisen som bestemmer hvem som skal få de unges pris, og Alf Richard Kraggerud valgte altså Lied Haga.

Lindemanprisen er en årlig utmerkelse, administrert av Lindemans legat ved Norges musikkhøgskole som i sin tid ble startet av komponisten og folkemusikksamleren Ludvig Mathias Lindeman.  Prisen deles vanligvis ut hvert år til en komponist, utøver eller pedagog som har gjort en betydningsfull innsats i norsk musikkliv.

Vi gratulerer!