Meld dere på Europeisk Orkesterfestival i 2018

Det offisielle påmeldingsskjemaet til den Europeiske Orkesterfestivalen i Bergen i 2018 er nå åpnet.

De Unges Orkesterforbund og Norske Symfoni-Orkestres Landsforbund er vertskap for den 11. europeiske orkesterfestivalen, som vil finne sted i Bergen i Kristi Himmelfartshelgen 10. – 13. mai 2018.

Festivalen arrangeres under paraplyen til EOFed, den europeiske orkesterorganisasjonen. EOFed har i 30 år arrangert en orkesterfestival hvert 3. år, og festivalen flyttes rundt i Europa. Forrige festival var i Cremona, Italia i 2015. Neste festival er det UNOF og NASOL som i samarbeid skal arrangere, og det er første gang at festivalen arrangeres i Norge.

Tusen orkestermusikere

Vi forventer 1.000 deltakere fra hele Europa til orkesterfestivalen.

Alle orkestre som deltaer får sin egen konsert med inntil 24 minutters spilletid. Det blir tre orkestre på hver konsert, slik at man møter og kan lytte til andre.

Alle deltakende orkestermusikere settes i tillegg sammen til forskjellige workshoporkestre. Her kan du velge mellom ulike musikkstiler og orkestertyper slik at alle skal finne noe som er av interesse. Workshoporkestrene øver inn og fremfører ett musikkstykke i løpet av orkesterfestivalen.

Stor åpningskonsert, og avslutningskonsert med fremføring av nytt verk av komponisten Ketil Hvoslef.

Ved siden av musikken blir selvsagt tid til sightseeing og egen tid. Bergen er en stor kulturby med mange severdigheter og aktiviteter, og det legges til rette for at alle deltakende orkestre skal få en god opplevelse.

Meld deg på her

UNOF og NASOLs medlemsorkestre er invitert til å delta, sammen med andre EOFed-orkestre fra hele Europa. Det er imidlertid stor interesse for festivalen, så vi kan ikke love plass til alle.

Påmeldingsskjema og annen informasjon finnes på festivalens nettsider. Husk fristen 1. oktober 2017!