UNOF inviterer til orkesterworkshop i Nepal

De Unges Orkesterforbund fortsetter samarbeidet med det nepalesiske orkestermiljøet, og lyser nå ut muligheten for å delta på orkesterworkshop i Katmandu, 9. – 15. oktober 2017.

Prosjektene de siste to årene har vært en stor suksess, og har vært en stor inspirasjon både for ungt norsk orkesterliv og nepalsk orkesterliv.

Om prosjektet

Fire norske deltakere vil reise sammen med fire instruktører/reiseledere til Katmandu, Nepal, 9.-15. oktober 2017. De fire instruktørene, som også vil ha reiselederansvaret, kommer fra strykeensemblet KvartalKvartetten, som allerede har vært to ganger i Nepal i forbindelse med dette samarbeidet. Den består av Jonas Viken (fiolin), Carl Ninian Wika (fiolin), Ole Rasmus Bjerke (bratsj) og Eivind Rossbach Heier (cello). I tillegg til å lede orkesteret, gi undervisning både til de nepalesiske og norske deltakerne og organisere workshopen, vil kvartetten både alene og med deltakerne spille flere konserter rundt om i Katmandu-dalen.

Workshopen blir i år todelt, med et juniororkester og et kammerorkester for de litt eldre og mer viderekomne. Det forventes at de norske deltakerne deltar i begge orkestre. Repertoaret vil bestå av norsk klassisk musikk, vestlig klassisk musikk og nepalesisk folkemusikk.

Dagene vil bestå av øvelser, konserter og undervisning, samt sosiale aktiviteter og besøk av de mange fantastiske severdighetene i Katmandu.

Her kan du lese bloggposter fra tidligere deltakere i prosjektet.

Krav til deltakelse

  • Du må være medlem av UNOF mellom 15 og 23 år
  • Du må spille fiolin, bratsj eller cello, og ha erfaring fra ulike orkestre
  • Du må være interessert i at alle, uansett hvor de bor og hvem de er, skal ha mulighet til å aktivt delta i orkesteraktiviteter
  • Du må være engasjert og med ønske om å lære om Nepals kulturliv og samfunn
  • Du må være glad i å spille i kammerorkester, og ønske å lære mer om både norsk og nepalesisk musikk

I tillegg settes det stor pris på om du enten er god til å ta bilder, skrive tekster, og organisere bli kjent-leker. Og om du har andre egenskaper som kan komme godt med, ta også det med i søknaden.

Deltakere må betale en egenandel på 3000 kroner. Alt annet av reise, overnatting og mat dekkes av UNOF.

Hvordan søke

Send søknad til UNOF på e-post innen 1. mai.

Søknaden må inneholde:

  • Informasjon om søkeren – Navn, alder, adresse, telefon, epostadresse, instrument, orkester, hovedinstrumentlærer
  • Hvilke stykker du spiller for tiden, og hvilket repertoar har du spilt i orkester?
  • Motivasjonsbrev – hvorfor ønsker du å være med på dette prosjektet i Nepal, og hva tror du vil oppleve, lære og dra nytte av videre? Hva kan du selv bidra med i prosjektet?

Kontakt

For mer informasjon og spørsmål, ta kontakt med:

Carl Ninian Wika, prosjektleder, 99223747, carl.ninian@wika.no

Terje Winther, daglig leder i UNOF, 90166384, terje@unof.no