Drømmekonsert med Juniorsymfonikerne

Da Juniorsymfonikerne fikk ønske seg sin drømmesolist fra «Dextra-stallen» valgte de en ung solist. «Vi prøver så langt det er mulig å spille med ungdom, og for ungdom» skrev de i søknaden sin. De unge solistene er ekstra inspirerende å samarbeide med for ungdommene i Juniorsymfonikerne.

De var så heldige å få tildelt fiolinisten Oda Holt Günther (18) fra Kråkstad i Akershus. Oda er elev ved Unge Talenter og i Juniororkesteret på Barratt Due Musikkinstitutt. Hun har vunnet førsterpriser i nasjonale kokurranser, og vant tredjepris i Fishoff National Chamber Music Competition i South Bend våren 2015 sammen med strykekvartetten Alegrar. Hun spiller på en fiolin laget av Frédéric Chaudieré i 2007 i Frankrike.

Søndag 5. februar kl 19.00 får vi høre orkesteret og Oda spille i Marmorsalen på Sentralen. På programmet står

  • Sibelius’ Karelia Suite
  • 1. sats fra Schuberts ufullendte
  • Saint-Seans’ Introduction et Rondo Capriccioso med Oda som solist
  • Dvoraks 8 symfoni 4. sats.

Konserten er gratis.

 

Juniorsymfonikerne  er veldig glade for at Drømmekonserten gir orkesteret mulight til å få spille med en ung talentfull solist, og få instpirasjon fra unge solister. Orkesteret har også en ung dirigent, Andreas Patrik Hansson (20), som nylig ble en av to unge dirigenter som er med i den store satsningen Opptakt der han skal få dirigere flere av Norges profesjonelle orkestre.