UNOF-orkester med stor kulturhusturné

Nordstrandhøgda strykerokesters kammerorkester ligger ikke på latsida fram mot jul.
Denne uka har orkesteret premiere på en flott ballettforestilling der de samarbeider med profesjonelle musikere og dansere fra utlandet. I løpet av to helger spiller de 7 forestillinger over store deler av Øst og Sør-Norge.

Det er i samarbeid med kulturhuset Lørenskog hus og deres kulturhussjef Ola Beskow at de har fått prosjektet «Christmas ballet» opp å stå. Orkesteret på 25 unge musikere med kunstnerisk leder Magnus Reymert har fått med seg det internasjonale barokkensemblet il Giardino d’Amore på 15 musikere. Kunstnerisk leder for barokkensemblet, Stefan Plewniak, som også er instruktør i Nordstrandhøgda er dirigent og kunstnerisk leder for ballett-orkesteret.

Med seg har de 16 profesjonelle dansere fra  OSB Dance Company & Polish Dance Theatre.

Høydepunkt fra de største ballettene

Ola Beskow fra Lørenskog hus har i samarbeid med Stefan Plewniak laget forestillingen basert på de kjente scenene fra Tsjaikovskijs balletter Svanesjøen, Nøtteknekkeren og Tronerose.

Historien spinner rundt en jente og en gutt i drømmeverden i juletider.
Hva er det egentlig som skjer på loftet på julenatta? Er det noe som beveger seg der midt blant alle esker, klær og gjenglemte ting? Bli med inn i drømmenes verden.

Stort prosjekt

Dette er en stor produksjon for Nordstrandhøgda strykeorkester som er et frivillig drevet orkester i Oslo Øst. De 25 ungdommene i orkesteret stiller opp på lange prøver og øver hardt. «Ungdommene våre synes det er gøy. De jobber hardt og er veldig lojale. De møter opp uansett» sier styreleder i orkesteret Unn Christel Berg Aune. Selv stiller hun og andre foreldrene som matmor for de 70 voksne og ungdommene som er involvert i forestillingen.

Vi har snakket med Ronja Bull, cellist i orkesteret: «Det er selvfølgelig mye mer enn forventet med denne turnéen, men det går bra fordi det er også 1000000ganger morsommere enn vi trodde det skulle bli. Nå har vi øvd hver eneste dag i en uke i ca. 6-7 timer. Og det blir mer nå som vi skal spille konserter! Idag hadde vi generalprøve, så nå veit vi hva vi skal finpusse på før premieren imorgen. Før har jeg aldri tenkt noe stort på å bli musiker, men nå er det ganske fristende. Å kunne gjøre dette her hver dag resten av livet mitt høres gøy ut. Og å bli kjent med musikere og dansere fra andre steder i verden er også helt fantastisk!»

Forestillingen vises sju ganger den kommende uka, du kan få den med deg her:

 8.12.2016 kl 18.00 Ullensaker kulturhus, Jessheim i Akershus (premiere)
 9.12.2016 kl 18.00 Lørenskog hus, Akershus
10.12.2016 kl 18.00 Arendal kulturhus, Aust-Agder
11.12.2016 kl 18.00 Hamar kulturhus, Hedmark
14.12.2016 kl 18.00 Bølgen kulturhus, Larvik i Vestfold
15.12.2016 kl 18.00 Nøtterøy kulturhus, Vestfold
16.12.2016 kl 18.00 Kolben kulturhus, Kolbotn i Akershus

Scenografi og kostyme: Paulina Czernek
Lysdesign: Kristoffer Engen
Regikonsept: Ola Beskow
Koreograf: Miroslaw Rózalski
Dirigent: Stefan Plewniak