UNG DIRIGENT

Hvordan er det å stå foran et orkester og få dem til å følge bevegelsene dine? Er det bare å stå og veive med hendene? Hva er dirigentens rolle i et orkester?

UNOF arrangerer dirigentkurs for ungdom fra 13-20 år. Kurset er nivådelt og passer både for deg som aldri har stått foran et orkester og deg som har prøvd litt før.

Nivå 1

Passer for deg som aldri har prøvd å dirigere eller stå foran et orkester. Eller deg som har prøvd litt men vil lære det grunnleggende. Deltakerne settes sammen til et orkester som spiller enkle melodier og dirigerer hverandre. Vi lærer enkle slagfigurer, å starte og å stoppe musikken.

Nivå 2

Passer for deg som har prøvd å dirigere eller vært på dirigent kurs før. For eksempel UNG-kurs med UNOF, direksjon/ensemble-ledelse på musikklinja, eller du har stått foran et orkester i andre sammenehenger. Deltakerne danner et orkester og dirigerer hvernadre. På dette kurset går vi litt videre med flerstemt musikk, øver på å sette inn forksjellige stemmer, slagfigurer, dynamikk o.l.

Nivå 3

Kurset passer for de som har gjennomført nivå 2 og trenger mer utfordring, eller for de som har tatt et tilsvarende kurs andre steder. Vi skal jobbe med harmoni, transposisjon, rytme og tempoendringer.

Det går an å ta et nivå flere ganger før du går videre.

Faglig leder på kurset er Mathias Gran. Han er utdannet dirigent ved Norges Musikkhøgskole og har i flere år hatt dirigentkurs på Sommermusikkskolen i Trondheim.

flyer Ung Dirigent kurs 2 UNOF

Kurset foregår på Pilgrimsgården og Olavskvartalet i Trondheim hvor vi bor på flersengs-rom.

I tillegg til faglige ledere er det to-tre ledere på kurset som har ansvar for det sosiale og som kan møte deltakerne på flyplassen, blant annet. UNOF kan bestille reise til deltakerne.
Kursopplegget starter kl 19. på fredag og er ferdig ca kl 15 på søndag.

Pris: 200 kr

Reiseutgifter dekkes av UNOF etter billigste reisemåte.

Påmelding UNG DIRIGENT

Påmeldingsskjema til UNG Dirigent.
  • Skriv ned en adresse du sjekker jevnlig, vi sender viktig info om kurset på e-post
  • hvis du er under 18 år