Norsk Suzukiforbunds sommerkurs 2020

Norsk Suzukiforbunds sommerkurs i 2020 skal gjennomføres på Dr. Holms Hotell på Geilo, 19./20.-23. juni.

Deltakerne skal spille klassisk repertoar, både Masterclass, kammergrupper og orkester. De skal også spille folkemusikk og danse folkedans. Det vil også bli undervist i direksjon, kontrabass og muligens orgel for de eldre barna, og Early Childhood Education for de yngste som ikke har startet å spille et instrument enda.

Det vil bli holdt daglige lunsj- og kveldskonserter hvor barna kan fremføre forhåndsinnøvde solostykker. Selve seminaret avsluttes med en konsert i Geilo kulturkyrkje.

Om kurset og stedet

En del av metodikken på Norsk Suzukiforbunds sommerkurs er at familier deltar sammen, ettersom foreldre er barnas veileder når de øver hjemme mellom hver spilletime.

Det er nok rom på hotellet til å innkvartere alle familier og lærere på samme sted, men det er også mulig å delta på kurset og selv ordne kost og losji på egen regning.

Hotellet ligger i rusleavstand til togstasjonen og samtidig kan man ta på tursko og rusle rett ut i fjellheimen på baksiden av hotellet.

For viderekomne deltakerne vil kurset starte fredag 19. juni. De betaler ikke høyere kursavgift, men må dekke merutgifter for kost og losji. For de øvrige deltakerne, med familier starter kurset lørdag 20. juni.

Om Suzuki

Suzukimetoden er en metodikk utviklet av den japanske fiolinisten Shinichi Suzuki (1898-1998). Utgangspunktet er at barna lærer musikk som de lærer språk – via øret. Ved å lytte til musikk lærer det lille barnet musiske fraseringer, rytmikk og intonasjon. Uten å være bundet av notebilde kan barnet konsentrere seg om klang og teknikk, og notelesning læres gradvis.

Metoden blir brukt i de fleste land verden over og det er utarbeidet Suzuki-lærebøker for alle strykeinstrumenter, piano, gitar, tverrfløyte, sang, harpe og orgel. Det betyr at Suzuki-barn kan musisere sammen uten å kunne snakke samme språk.

Søknadsfrist

1. april 2020

Kontakt

Mette Mesna 913 48 454 oj-mesna@online.no

www.norsuzuki.no