Sommerskolen på Halsnøy 2019

I 2019 går hovedkursene i perioden 29. juli til 4. august, med Ensemblekurset fra 24. til 28. juli.
Søknadsfristen er 1. mars.

Påmeldingsskjema er her!

Sommerskolen tilbyr kurs på internasjonalt nivå og gir unge musikere et godt læringsmiljø i trygge omgivelser. Hvert år deltar til sammen rundt 150 ungdommer på de ulike kursene. Sommerskolen starter mandag 29. juli og avsluttes med konsert i Grieghallen søndag 4. august. Den består av to orkesterkurs, Symfoniorkesteret og Ungdomsorkesteret,  tillegg til Ensemblekurset som går i forkant.

Halsnøykursene har i en årrekke hatt et meget høyt nivå. I tillegg til et svært godt musikalsk og pedagogisk tilbud får deltakerne en uforglemmelig sosial opplevelse.

Om kursene

Sommerskolen har tre hovedtilbud:

UNGDOMSORKESTERET er et strykeorkester for musikanter fra ca 12 år til ca 16 år. Vi anbefaler at man har spilt minst 3 år i orkester for å delta i Ungdomsorkesteret. Orkesteret ledes av Sarah Wang.

SYMFONIORKESTERET har full besetning og er for ungdommer fra 15 – 25 år. Instruktørene kommer i all hovedsak fra Bergen Filharmoniske Orkester.
Orkesteret ledes av Kjell Seim.

ENSEMBLEKURSET går i forkant av hovedkursene og er et intimt og krevende kurs for de mest talentfulle og ambisiøse musikerne. Kurset foregår 24.-28. juli og avsluttes med en konsert i Rosendal. Kurset ledes av Atle Sponberg.

I tillegg inneholder sommerskolen:

  • Daglige huskonserter akkompagnert av Ole Christian Haagenrud
  • Avspenningstrening og fysisk veiledning – Timani med Lene Myhre Strand
  • Bading tre ganger om dagen (!)
  • Sokkedans med polonese, reinlender, vals og polka under ledelse av Kjell Seim – med orkester bestående av instruktørene
  • Bordtennis, fotball, volleyball og badminton
  • Gjennomført god stemning

Solist med Symfoniorkesteret

Hvert år plukkes det ut solister blant deltagerne til avslutningskonserten i Grieghallen. Dersom du er interessert i å være solist med symfoniorkesteret eller ønsker mer informasjon om dette, ta kontakt med sommerskolen@halsnoy.no. Det vil bli arrangert prøvespill for solister i april.

Priser

Symfoniorkester eller Ungdomsorkester, 29. juli – 4. august: kr 4800

Ensemblekurs 24.-28. juli: kr 2500

Ensemblekurs+Hovedkurs: kr 6000

Søskenrabatt: kr 1000

Kontakt

Jørgen Larsson 482 37 888.

Sommerksolen på Halsnøy drives av UNOF Hordaland og holder hus i Sunnhordland Folkehøgskule på Halsnøy i Kvinnherad.

Søknadsskjema