Lærerseminar om barneopplæring på fagott og obo

Lærerseminar om barneopplæring på fagott og obo

Spiller du obo eller fagott på et høyt nivå? Underviser du, eller kunne du tenke deg å undervise unge fagottister og oboister? Da er dette noe for deg, og du vil gjøre fremtiden til norske korps og orkestre lysere!

De Unges Orkesterforbund holder seminar med oboist Marion Walker og fagottist Catherine Millar (UK).

TID: 31.mai- 2. juni 2019
STED: Kristiansand Kulturskole
KOSTNAD: Seminaret koster 250 kr, og reise dekkes etter billigste reisemåte
OVERNATTING: Vi tilbyr overnatting i Kristiansand inkludert i prisen
HVEM: studenter og profesjonelle oboister og fagottister

Det blir også feiring av Obotigrenes 
 10-årsjubileum!

Rammer for helga:

Fredag
 kl 17:00 Oppmøte på Kristiansand Kulturskole, program fram til 21
Lørdag:  
Program 11-16, jubileumskonsert 17-19 
festmiddag kl 20.

Søndag: 
Program 11-15

Mer om seminaret:
På seminaret får du en gylden anledning til å ta et dypdykk i metodikk for unge blåsere og bli kjent med instrumentene som finnes. Med spesiallagde barne-instrumenter kan du rekruttere elever og komme igang med å undervise neste generasjon oboister eller fagottister! 
Seminaret holdes i hovedsak av Walker og Catherine Millar med innslag av andre foredragsholdere. Kursdeltakerne får:

  • informasjon og demonstrasjon av ulike undervisningsmetoder
  • anledning til å spille på barneinstrumenter
  • prøveundervise elever fra 7-11 års alder
  • delta i diskusjoner om metoder og repertoar, dele egne erfaringer
  • få råd og veiledning om økonomisk støtte og annen nyttig og praktisk info

Som en del av seminaret ønskes alle deltagerne med på lørdagens Jubileumskonsert for Obotigrene, som feirer 10 år i år. Her vil dere kunne spille med på deler av Vivaldis dobbeltkonsert for MANGE oboer og fagotter.

Siden Walker startet gruppen sin «Obotigrene», og fikk anledning til å holde «UNOF-seminaret» for lærere, har tanken om å rekruttere yngre oboister spredd seg til flere byer og lærere. Nå er det mange flere unge oboister og fagottister i Norge. Likevel trengs det enda flere til å undervise og motivere unge musikere på disse utfordrende instrumentene.
Vi inviterer også instrumentmakere til å holde stands under seminaret.

Om kursholderne
Marion Walker har sin utdannelse fra NMH og Genèvekonservatoriet og er ansatt i Kristiansand Symfoniorkester, etter mange år i ulike orkestre i innland og utland. I 2008 instroduserte hun tiger-oboer til Norge da hun sammen med Kulturskolen og Dyreparken i Kristiansand lanserte Nordens første Tigeroboprosjekt for barn. Hovedinspirasjonskilden til Walkers egne metoder er Suzukimetodikk, der barn lærer musikken direkte fra sin lærer som i folkemusikken. Notene brukes som et ekstra verktøy, ikke som en hovedåre for

Catherine Millar har sin utdannelse fra Oxford Universitetet og jobber ved skolen «Maestro» i Berkshire utenfor london, der hun i tillegg til å undervise et stort antall fagottelever i alle aldre også er personalansvarlig for en stor treblåsavdeling. Hun har lang erfaring med å undervise både lærere og elever. Millar har lenge vært en viktig støttespiller og inspirasjonskilde for Walker.

Både Millar og Walker er i dialog med instrumentmakerne om de ulike barneinstrumentene og har mye kunnskap om instrumentenes muligheter og detaljer.

Om arrangøren: De Unges orkesterforbund (UNOF) arrangerer seminaret med støtte fra Dextra som en del av arbeidet med «Instrumenter i fokus». Forbundet organiserer stryke- og symfoniorkestre i hele Norge, men også ensembler i andre formater som Obotigrene. Vi har ca 5500 medlemmer fordelt på 175 orkestre i hele landet.

Facebookarrangement finner du her