Nordisk Fagottsymposium og Oborama 2019

Det Nordiske Fagottsymposium og Oborama møtes i Bergen fra 11. til 13. oktober.
Etter Oslo for to år siden og Trondheim i fjor er fagottsymposiet tilbake i Bergen hvor det hele startet for 26 år siden under Per Hannevolds ledelse. Les mer om årets tilbud og praktisk informasjon her:

Fagott:
Et fagottsymposium i Bergen kan ikke gå av stabelen uten John Miller fra USA og Milan Turkovic fra Østerrike. Begge verdenskjente utøvere og pedagoger som vil delta for å øse av sin enorme erfaring og entusiasme.
Jim Lassen spiller jazz og Sarah Warner Vik, Trondheimkursets eminente kursleder vil delta med barokkfagotten sin, mens John Halvor Lund vil lage rør og få de til å klinge.
De yngste skal også få sitt. Jon Backer Johnsen fra Bergen Kulturskole og Catherine Millar har massevis av ideer om hvordan gjøre fagotten til en god venn!

Obo:
På obosiden er vi i år glade for å presentere Steinar Hannevold, tidligere solooboist i Bergen Filharmonsike orkester. Hege Sellevåg vil vise oss engelsk hornets virke og funksjon. Bente Hage, også fra Bergen, vil  sørge for at årets kurs vil gjennomføres på beste måte. 
Oborama har også i år med seg Matz Petterssen, Norges Musikkhøgskole. Og David F. Strunck, solooboist i Oslo Filharmoniske Orkester.  
Tigeroboens mamma, Marion Walker, kommer selvfølgelig. Sammen med Karin Zeppola vil de ta seg av de aller yngste.

Reparatører:
Keith Bowen, kanskje verdens fremste fagottreparatør kommer, Det gjør også Udo Heng fra ReedsnStuff, William Ring fra Howarth, Eva Ries, Ludwig Frank og Frank Meyer alle fra Tyskland.

Mer ekspertise har sjelden vært samlet på et sted og kanskje kommer enda fler!

Dobbel rørbladinstrumentene fagott og obo setter hverandre stevne og vil i tre begivenhetsrike dager gjøre alt de kan for å sette preg på Bergen.

De yngste vil besøke VILVITE med sine tigerinstrumenter og de litt eldre går ikke av veien for en konsert på Galleriet i hjertet av byen.

Vi sees i Bergen!

 

Praktisk informasjon:

Hele arrangementet vil i år foregå på Scandic City Bergen, i tillegg til at alle deltakere og lærere som ønsker det bor på hotellet.

Programmet starter fredag kl 18, med registrering fra kl 17. Vi avslutter søndag kl 15.

Overnatting:
Det er differensierte priser for dobbelt og enkeltrom, vi tar utgangspunkt i at barn/unge/studenter bor flere sammen på rommet og at voksne deltakere får tilbud om enkeltrom.

Bespisning:
Hotellrommet inkluderer frokost, og i tillegg vil det bli servert middag på lørdag og lunsj på søndag.

OBS: deltakeravgiften dekker ikke lunsj på lørdag. Vi går ut i lunsjen for å spille konsert og i forbindelse med dette er det mange muligheter for å kjøpe seg noe å spise. Man kan også avtale med hotellet å smøre med seg matpakke, dette koster ca 75-100 kr. Mat ved ankomst fredag kveld må deltakerne ordne selv. Dette gjør vi for å holde deltakerprisen lavest mulig.

Reise:
Deltakerne må bestille og betale reise selv. Studenter og deltakere under 19 år fra Norge har mulighet til å søke om reisestøtte på opp til 1200 kr med egenandel på 500 kr. Dette gjøres ved å sende en mail til torunn@unof.no ved påmeldingen. Frist 15. september. Vi anbefaler å deltakerne å prøve å få kjøpt billige reiser slik at reisestøtten rekker til flest mulig.

Ledsagere:
Barn under 11 år må ha med ledsager på kurset. Flere barn kan ha samme ledsager. Ledsageren betaler for overnatting og bespisning. Ledsagere kan også søke om reisestøtte.

Musikalsk:
Nordisk Fagottsymposium og Oborama vil bestå av gruppesamspill i alders/nivågrupper, masterclass (alle har mulighet til å melde seg på), stort obo/fagott-band, mulighet for kammermusikk og mulighet for individuelle timer.

Deltakeravgift:
For barn og unge u/20 år og studenter:
Deltakelse og overnatting i trippelrom: 1350,-
Deltakelse og overantting i dobbeltrom: 1800,-
Deltakelse uten overnatting: 800,-

Søskenrabatt: Søsken nr 2 (og 3) betaler 1000 kr for tripperom, 1200 for dobbeltrom og 500 uten overnatting.

Ledsagere:
Bespisning og overantting i trippelrom: 1000,-
Bespisning og overnatting i dobbeltrom: 1200,-
Kun bespisning; middag lørdag og lunsj søndag for ledsager: 255,-

Voksne:
Deltakelse og overnatting i enkeltrom: 2350,-
Deltakelse uten overnatting: 1200,-

PÅMELDINGSFRIST 15. september

OBS: Rull helt ned på siden for å se bekreftelsesmelding etter at du har meldt deg på.