Kammermusikkurs i Stavern 2019

Vi har gleden av å invitere til Kammermusikkurs i Stavern for fjerde gang sommeren 2019.
Vi er veldig stolte over å presentere en særdeles flott bukett med lærere til kammermusikkurset: Natallia Papova, klaver, Sara Övinge, fiolin, Liv Hilde Klokk, fiolin, Ida Bryhn, bratsj og Frida Fredrikke Waaler Wærvågen, cello.

Kammermusikkurs i Stavern er en unik mulighet for unge strykere og pianister fra Vestfold og resten av landet til å fordype seg inn i den fantastiske kammermusikk-verdenen. Eksisterende kammermusikkgrupper
kan melde seg på og de resterende deltakerne vil bli delt inn i grupper og tilsendt repertoar på
forhånd. Det blir undervisning i kammermusikk hver dag, og kurset avsluttes med en konsert søndag 7.juli kl.13:00.

Fiolin mesterklasse

I år igjen er vi så heldige at Arve Tellefsen holder mesterklasse for fire av fiolinistene ved kammermusikkurset.
Arve Tellefsen er en ringrev med erfaring de fleste bare kan drømme om. Han er en folkekjær og populær artist som har gledet mange lyttere i årenes løp.
Fiolinister som ønsker mesterklasse med Arve Tellefsen, er deltaker i en kammermusikkgruppe under sommerkurset, og må sende inn lydfil for å bli antatt til mesterklassen.
Mesterklassen med Arve vil være åpen for publikum, og vi anbefaler alle å få det med seg. Han deler historier han har opplevd gjennom tidene og lærer bort flere triks han har i ermet.

Klaver mesterklasse

Den etterspurte pianisten Christian Ihle Hadland regnes i dag som en av våre fremste klassiske pianister. Han har spilt med de aller største orkestrene i landet, og han har deltatt på en rekke klassiske festivaler både som soloartist og kammermusiker. Christian er svært etterspurt, og er kunstnerisk leder for Stavanger kammermusikkfestival. Christian er også en av professorene ved Prof. Jiri Hlinka Piano Academy. http://klaverakademiet.no/
Som deltaker ved Klaver mesterklasse får du 3 timer x 45 min og delta på de andre felles aktivitene.

Improvisasjonskurs

Det vil bli holdt et unikt mini-kurs i improvisasjon av den flotte jazzmusikeren og komponisten Christian Wallumrød under sommerkurset. Som klassiske utøvere har vi behov for å utfordre oss selv til å være mer spontane. Improvisasjonskurset vil gi en innføring i hvordan vi kan lage ny musikk sammen, helt uten noter og gi inspirasjon til hvordan vi kan bruke instrumentene våre på en annerledes måte.

Vi er åpne for muligheten til å kun melde seg på improvisasjonskurset. Ved interesse, kontakt oss på sommerkurs@kammermusikk.no

Innføringskurs i TIMANI

«Timani gir unik kunnskap i å analysere hvor du kan hente mer ut av din kropp mens du spiller! Gjennom å forbedre koordinasjonen i kroppen, vil du oppdage at du får større tilgang på det som gjør at musikken uhindret kan strømme gjennom instrumentet. Samtidig får du en sunnere kroppsbruk mens du spiller, som også kan forebygge belastningsskader og gi mer trygghet og økt energi.

Alle Timanilærere er musikere med en tilleggsutdannelse i Timani som gjør at de kan veilede på alle instrumenter.»

Vi er utrolig glade for at vi har fått Timani-instruktør Lotta Karlsson til å komme og instruere under Kammermusikkurs i Stavern 2018, og vi håper at det vil være til stor glede for alle deltakerne.
Her kan du lese mer om Timani.

Praktisk og påmelding

Undervisningen vil foregå på Larvik kulturskole hver dag.

– Oppmøte kurslokale – Larvik Kulturskole, Adr. Hammergata 15, 3264 Larvik – se i kart (link til kart)

Det vil bli mulighet for overnatting i hybler. NB: Aldersgrense 16 år, uten tilsyn av foresatte.

– Avslutningskonsert i Stavern

Kursavgift: 3800,- pr deltaker (inkl. kost/losji og billetter til to av festivalens konserter)

Søknadsfrist: 15.mars 2019

Kontaktperson:

Påmelding: Søknadsskjema på www.kammermusikk.no/sommerkurs