De Unges Orkester­forbund

De Unges Orkesterforbund (UNOF) er en landsomfattende organisasjon for barne- og ungdomsorkestre i Norge. UNOF har 5 400 medlemmer i alderen 2–26 år, som spiller i 175 lokale orkestre.

28. april 2024 arrangerer NASOL og UNOF landsmøte i den europeiske kulturhovedstaden Bodø. Les mer her.

Orkesteråret 2024

2024 blir et spesielt år. UNOF ble nemlig stiftet 20. april 1974, og vi feirer 50 år med felleskap og musikkglede i Norge.

Dette skal feires med hele det norske orkesterlivet – fra våre medlemmer til samarbeidspartnere og alt imellom. Vi jobber med å gjøre Orkesteråret 2024 til et storfint jubileum, der alle orkestre som ønsker det skal kunne være med. Bli med på festen i 2024!

Orkesteråret 2024

Orkesteråret 2024

2024 blir et spesielt år. UNOF ble nemlig stiftet 20. april 1974, og vi feirer 50 år med felleskap og musikkglede i Norge.

Dette skal feires med hele det norske orkesterlivet – fra våre medlemmer til samarbeidspartnere og alt imellom. Vi jobber med å gjøre Orkesteråret 2024 til et storfint jubileum, der alle orkestre som ønsker det skal kunne være med. Bli med på festen i 2024!

Orkesteråret 2024

Aktuelt

Hold deg oppdatert på orkesterverdenen.

Vis alle
Unge solister fra HelgelandUnge solister fra Helgeland
Mar 17, 2024

Unge solister fra Helgeland

Drømmen om symfoniorkester har fulgt dem lenge. Sist helg ble den oppfylt.
Mini-høner og nye vennerMini-høner og nye venner
Mar 11, 2024

Mini-høner og nye venner

Nå kan du melde deg på sommerskole. Vi har pratet med fire som skal.
Norges største orkesterNorges største orkester

Norges største orkester

Over 200 barn og unge i Stavanger Konserthus.
– Det var nesten litt uvirkelig at Dronningen faktisk var der– Det var nesten litt uvirkelig at Dronningen faktisk var der
Jan 28, 2024

– Det var nesten litt uvirkelig at Dronningen faktisk var der

Urfremføring, trær som drømmer og storfint besøk.

Noen av våre medlemsorkestre

Vi har mange unike medlemsorkestre, og her er to tilfeldig utvalgte.

Vis alle
Juniorensemblet Barratt DueJuniorensemblet Barratt Due

Juniorensemblet Barratt Due

Juniorensemblet Barratt Due (JENS)
Orkesteret er for spesielt motiverte strykere i alderen 12-16 år, som starter i høstsemesteret etter et prøvespill tidlig i vårsemesteret. Dyktige yngre strykere kan tas opp tidligere i spesielle tilfeller. JENS jobber med musisering, teknikk og fremføring på et høyt nivå. Orkesteret øver 3 timer hver lørdag i Barratt Due Musikkinstitutts lokaler.
Det legges stor vekt på musikkglede og samspill med god intonasjon og et godt resultat, der hele orkesteret jobber sammen for å få frem den beste klangen.
Musikerne deltar på øveseminarer, samt et antall konserter hvert semester.

JENS har et vennskapsorkester i Prenzlauer Berg, Berlin, der de var en uke på turné senest i 2023, sammen med barokkdanseren Elisabeth Svarstad. Gjenbesøk fra Tyskland kommer til Oslo høsten 2024. Ellers gir Juniorensemblet mange konserter i Oslo, og de har gjentatte ganger vært med på oppsetninger i den Norske Opera i samarbeid med Barneballetten og Barnekoret. En god del av orkestermedlemmene går på Musikk på Majorstuen skole, i ungdomstrinnet.
Erfarne Sigyn Fossnes er dirigent og kunstnerisk leder for orkesteret. (2006/07 og fra 2011 til i dag). Sigyn er spillende leder på en del av orkesterets produksjoner. Hun har alltid vært åpen for spennende muligheter lokalt, som utekonserter, konserter på institusjoner og skoler, samt deltagelse på orkestersamlinger med andre orkestre.

Juniorensemblet Barratt Due har en lang merittliste. Av dette kan nevnes Hardingtonar 2013 hvor de urframførte symfoni nr.3 av Geirr Tveitt, deltagelse på Festspillene i Bergen i 2011 i samarbeid med El Sistema, og i koronatiden et stort prosjekt, Før er også nå, i samarbeid med Grete Helle Rasmussen og lokale musikere og kunstnere på Skien Kulturhus høsten 2022. JENS har spilt med solister som Ragnhild Hemsing, Guro Kleven Hagen, Sandra Lied Haga, Birgitta Oftestad, Bjørg Pas - samt i BARDUS symfoniorkester hver vår med strykere og blåsere fra Barratt Dues eldre orkestre og Norges Musikkhøgskole. JENS spilte også på et antall "korona-konfirmasjoner" i Oslo Rådhus under nedstengningen 2021 med strenge restriksjoner, en opplevelse som lot musikkgleden komme frem i en vanskelig tid. Evnen til å formidle og delta sammen på større musikalske verk fra mange tidsperioder er noe av det viktigste man lærer i JENS.
Ny styreleder i JENS er Hugo Lauritz Jenssen
Strinda strykeorkesterStrinda strykeorkester

Strinda strykeorkester

Skiftet navn den 28.02.2008 fra Åsvang Skoles Strykeorkester til Strinda strykeorkester (SSO). Orkesteret ble stiftet i 1974.

UNOF er medlem av følgende organisasjoner:

LNU – Norges barne- og ungdomsorganisasjoner
World Federation of Amateur Orchestras
Musikkens studieforbund
Frivillighet Norge
European Orchestra Federation
Kulturalliansen
Norsk musikkråd